Helt slut med coronatest: Men test-dør kan stå på klem for pædagoger

Nye coronaanbefalinger skrotter test af nære og øvrige kontakter, og fremover bør man kun coronatestes i helt særlige tilfælde. Der holdes dog fortsat en test-dør på klem lidt endnu for blandt andet daginstitutioner.

Tre ud af fire ansatte på det pædagogiske område har været smittet med COVID-19 siden 1. januar, men de seneste uger er smittetallene blandt pædagoger faldet væsentligt.

Det coronarelaterede fravær er banket i bund de fleste steder, og nu skruer Sundhedsstyrelsen tilsvarende ned for niveauet af coronatest.

Fremover er det kun personer på 65 år og derover samt andre personer i øget risiko for alvorligt forløb med covid-19 og gravide, som anbefales at blive coronatestet, hvis de har symptyomer på COVID-19.

Hverken pædagoger eller børn behøver altså at blive coronatestet. Heller ikke selvom de har symptomer.

Test-dør holdes åben lidt endnu

De nye anbefalinger betyder også, at der ikke længere skal opspores nære eller øvrige kontakter til personer med COVID-19.

På den baggrund er det nu også slut med selvtest i blandt andet dagtilbud og grundskoler.

Børne- og Undervisningsministeriet (UVM) oplyser dog, at eventuelle restlagre af selvtestkits i relevant omfang må ’udleveres til ansatte i dagtilbud mv., elever og ansatte på grundskoler samt elever, kursister, deltagere og ansatte på ungdoms- og voksenuddannelsesområdet.’

Sådan skriver UVM i sine seneste ’spørgsmål og svar.’ Her understreger ministeriet også, at skoler og daginstitutioner – ligesom med andre smitsomme sygdomme – kan afvise at modtage børn, som udviser symptomer på COVID-19.

Benytter man restlager af selvtest, bør man dog være opmærksom på selvtestenes udløbsdato.

Læs om de nye anbefalinger hos Sundhedsstyrelsen.

 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.