Lønsikring

Hvis du mister dit arbejde, kan du med BUPL's Lønsikring bevare størstedelen af din løn.

BUPL's lønsikring er en ekstra forsikring, som er tegnet i samarbejde med Lærerstandens Brandforsikring. Det er en kollektiv og solidarisk ordning, som supplerer dine dagpenge.

Mister du dit arbejde, kan du med Lønsikring bevare op til 90 procent af din løn.

Lønsikring er en obligatorisk ordning, som du helt automatisk er med i, når du er medlem af både BUPL og BUPL-A. Du kan få Lønsikring allerede efter 6 måneders medlemskab.

Nye vilkår fra 1. januar 2024

  • Prisen for lønsikring ændres fra 38 kr. til 31. kr. inkl. afgifter og gebyrer. Udgiften til din lønsikring er stadig fradragsberettiget

  • Forbedring: Du kan få udbetaling fra lønsikringen, hvis du bliver ledig efter at have arbejdet i mindst 6 måneder i et job inden for BUPL's forhandlingsområde (tidligere 12 måneder).

  • Forbedring: Det maksimale beløb, du kan få udbetalt i en udbetalingsperiode, er justeret op fra 21.000 kr. til 24.000 kr.

  • Forbedring: Får du en midlertidig ansættelse efter en ledighedsperiode med karantæne, nedsættes kravet om efterfølgende arbejde, før du igen kan blive berettiget til lønsikring, fra 4 måneder til 3 måneder.

  • Tilpasning: Får du en fastansættelse efter en ledighedsperiode med karantæne, er det fremover et krav, at du skal arbejde i 3 måneder og mindst 20 timer ugentligt i gennemsnit, før du igen kan blive berettiget til lønsikring.

Hvis du tjener for lidt til at kunne gøre brug af Lønsikringen

Da man maksimalt kan få op til 90 procent af din hidtidige løn i lønsikring, vil der være nogle få BUPL-medlemmer, som tjener for lidt til at have glæde af ordningen som ledige. 

Er din bruttoløn under 25.313, vil du derfor kunne søge om en måneds gratis kontingent i fagforeningen om året. På den måde betaler du ikke til en lønsikring, som du ikke kan gøre brug af. 

Læs mere på vores side om kontingent

Mere om lønsikring i BUPL

I pjecen "Lønsikring - Lidt mere tryghed" kan du læse mere om fordelene ved den obligatoriske ordning og se eksempler på, hvordan din løn kan se ud med Lønsikring.

Vilkår for lønsikring

Her finder du de gældende vilkår for aftalen om obligatorisk lønsikring, som BUPL har lavet med LB Forsikring.

Fandt du, hvad du søgte?

For at undgå spam, skal du godkende at du ikke er en robot.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.