Sagsbehandlingstiden falder
Sagsbehandlingstiden falder
Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES), der behandler blandt andet pædagogers arbejdsskadesager, iværksætter nu en indsats for at forkorte sagsbehandlingstiden.
I arbejdsskadesager om tab af erhvervsevne må de skadelidte i dag i gennemsnit vente 27 måneder på en afgørelse, fordi sagerne hober sig op.
Ophobningen skyldes en ændret procedure i sagsbehandlingen fra 2013, efter at der blev fundet fejl i op mod 40 procent af sagerne og stillet krav om genbehandling.
Ved udgangen af 2017 skal bunken af ældre sager være væk, og derfor får AES cirka 50 nye medarbejdere.
’Det vil på sigt medføre et fald i den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for alle sager’, skriver AES i en pressemeddelelse.
Arbejdsskadekonsulent i BUPL Jacob Madsen glæder sig på pædagogernes vegne over udsigten til kortere sagsbehandlingstid.
»Det er godt nyt for de mange medlemmer, som er kommet alvorligt til skade på jobbet, og som venter på en afgørelse i deres sag. En afgørelse har betydning for en eventuel erstatning og derfor medlemmets økonomiske livsgrundlag. Og vi ser også, at ventetiden slider på medlemmerne,« siger han.
En kvindelig pædagog, som gik ned med stress efter igennem lang tid og dagligt at have oplevet vold og trusler fra udadreagerende børn, har siden 2012 ventet på en afgørelse i sin sag. I februar fik hun at vide, at sagen først kan behandles ved udgangen af 2018.
»Man har i forvejen så mange ting hængende over hovedet, når man er sygemeldt med stress, og ventetiden forværrer det hele,« siger pædagogen til Børn&Unge.
Hun håber, at ændringerne i AES får betydning for hendes sag.
»Jeg vil bare gerne have en afgørelse snart,« siger hun.
Også øgede takster fra 2017 for afsluttede sager skal motivere til hurtig sagsbehandling i AES.