Hver fjerde kommune sparer på børneområdet: Se, hvordan din kommune klarer sig

Kommunernes budgetter for næste år er nu på plads. I rundt regnet hver fjerde kommune er der forringelser, viser BUPL’s gennemgang af de kommunale budgetter på daginstitutions- og fritidsområdet. Hvad gør din kommune?

Kommunalvalget lurer lige om hjørnet. Den 16. november bliver det afgjort, hvem der skal bestemme i kommuner og regioner i de kommende fire år. Normalt betyder valgår, at politikerne holder igen med besparelser og snarere ruller velfærdsforbedringer ud i håb om at blive belønnet for de netop vedtagne forbedringer af vælgerne.

Men selv i et valgår er der kommuner, der svinger sparekniven for at få budgettet til at hænge sammen, viser BUPL’s gennemgang af de kommunale budgetter for næste år på daginstitutions- og fritidsområdet.

27 procent af kommunerne sparer på 0-6-års-området, viser gennemgangen. Ja, Lemvig Kommune mener endda, man er så meget i mål med minimumsnormeringer, at man planlægger at spare 400.000 kroner på normeringerne næste år.

Se her, hvordan din kommune klarer sig på daginstitutionsområdet.

 

Har du problemer med at læse kortet, kan du med fordel trykke på “Se kortet i nyt vindue”.

Besparelser på SFO og klub

Også på fritidsområdet bliver der sparet. Her må 27 kommuner reducere budgettet, viser BUPL’s gennemgang, mens 14 kommuner har fundet penge til at styrke det hårdt pressede fritidsområde.

Her skal især Københavns Kommune fremhæves, for her er der fundet 40 millioner kroner til at styrke ungdomsklubberne over de næste fire år. Pengene skal blandt andet gå til at udvide åbningstiden i klubberne, som i øvrigt er gratis at bruge for storbyens unge.

Se her, hvordan din kommune klarer sig på fritidsområdet:

 

Har du problemer med at læse kortet, kan du med fordel trykke på “Se kortet i nyt vindue”.

 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.