Gratis bog i børnehøjde: Da Anton gik i krig mod corona

Endnu en bog om corona i børnehøjde kan nu downloades. Den er skrevet af Katrine Quorning, og hun og Forlaget Forår har valgt at gøre bogen gratis som et bidrag til øget oplysning og dialog mellem voksne og børn om den frygtede virus.

’Anton bekæmper corona’ hedder en ny e-bog, der frit kan downloades af forældre, pædagoger og andre, der gerne vil have et udgangspunkt til snak med børnene om corona og de mange begreber, vi i denne tid præsenteres for, og som ikke alle er lige forståelige.

»Efter en snak med min bekymrede veninde, der ikke helt vidste, hvordan hun skulle tale med sin søn om corona uden at gøre ham bange, satte jeg mig ved arbejdsbordet, og i samarbejde med Forlaget Forår har jeg nu skrevet og illustreret e-bogen,« fortæller Katrine Quorning.

Hun er uddannet cand.mag. i nordisk sprog og litteratur og psykologi, og ’Anton bekæmper corona,’ er hendes fjerde bog. I den lader hun hurtigt Anton opdage, at krigen mod corona ikke er en kamp, han kan kæmpe alene. Den skal vi være sammen om.

»Jeg er selv mor og ved derfor, at svære emner nogle gange kan være lettere at forklare, hvis man har en bog med gode illustrationer at støtte sig til. Min egen søn er således ret vild med en af tegningerne af Anton, der er blevet syg. Inde i hans mave er der soldater, der bekæmper sygdommen og hjælper ham med at blive rask igen. Det gør det lidt lettere med sådan en tegning, hvis man vil forklare en fireårig, at de ikke skal blive bange, hvis de bliver syge,« siger Katrine Quorning.

Det er hendes og forlagets håb, at bogen vil få stor udbredelse og hjælpe de voksne omkring børnene til at tage fat på snakken om corona med børnene. Målgruppen er børn i alderen 4-8 år.

Bogen kan frit downloades via forlagets hjemmeside.

Tre gode råd fra forfatteren

  1. Vær ikke bange for at tage emnet op. Børnene har jo opdaget, at mange ting har ændret sig den sidste tid. Måske spørger de ikke selv ind til det, men derfor kan de alligevel have behov for at tale om det og brug for hjælp til at forstå det.
  2. Benyt eventuelt bogens illustrationer til at sætte skub i snakken. De kan være gode til at få børnene til at sætte deres egne ord på det, de føler, og på deres tanker.
  3. Vælg dit fokus med omtanke. Tal hellere om de mange, der er blevet raske end om dødstal, og lad børnene opleve, at der kan gøres noget. De hjælper således selv til, når de vasker hænder.

 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.