Dagtilbud nomineret til pris: Alle pædagoger kan førstehjælp

Dagtilbuddet Skanderborg By er i blandt de tre nominerede arbejdspladser til Røde Kors’ Førstehjælpspris. Alle 92 pædagoger og medhjælpere i dagtilbuddets syv institutioner står med et opdateret førstehjælpskursus i hånden, så de er i stand til at håndtere hverdagsulykker.

På legepladsen i Dagtilbuddet Skanderborg By er småskrammer, fald og buler en fast del af hverdagen, men alle pædagogerne i dagtilbuddet ved nu, hvordan de skal håndtere den slags. En målrettet indsats har sikret, at hele det pædagogiske personale i Dagtilbuddet Skanderborg By kan yde hverdagsførstehjælp. Det bliver nu anerkendt med en nominering til Røde Kors og Aleris-Hamlets Førstehjælpspris. Alle 92 pædagoger og medhjælpere i Dagtilbuddet Skanderborg By har et opdateret førstehjælpskursus, så de kan hjælpe ved små hverdagsulykker.

I alt var 26 arbejdspladser indstillet til prisen, så derfor er nomineringen et skulderklap, forklarer Allan Thorning Madsen, arbejdsmiljørepræsentant i Dagtilbuddet Skanderborg By.

»Vi er meget overraskede over nomineringen, men vi er selvfølgelig enormt stolte over den. Det har givet os et boost i forhold til, at det vi laver, giver mening. Det er en anerkendelse, som vi godt kan bruge,« siger han.

Der er blevet lagt mange timer i førstehjælpskurserne, som ofte er foregået uden for arbejdstiden, hvor alle så er blevet aflønnet for de timer, der er blevet brugt på førstehjælpskurser. I følge Allan Thorning Madsen har det været godt givet ud.

»Hele det pædagogiske personale er gået til førstehjælpskurserne med gåpåmod og lyst til at gøre det, siden vi startede med kurserne i 2014. Jeg er tilbøjelig til at sige, at vi bruger det hver dag, for der sker bare mange småskader på legepladsen med skrammer, fald og buler,« siger han.

Hverdagsførstehjælp er vigtigt

Førstehjælpskurset har rustet det pædagogiske personale, så de kan bevare overblikket, når uheldet er ude, siger Allan Thorning Madsen.

»Vi ved, hvordan vi skal møde et barn, som er kommet til skade, hvis de har fået en bule, en klemmeskade eller er faldet ude på legepladsen. Det har givet os en ro, at vi ved, hvordan vi skal reagere i situationen – og ellers kan ens kollega altid træde til,« siger han.

Derudover har sikkerheden over for forældrene også været afgørende i forhold til den høje prioritering af førstehjælpskurser i Dagtilbud Skanderborg By.

»Vi har med andre menneskers børn at gøre, så vi vil gerne være et trygt sted for forældre at aflevere deres børn. Vi vil gerne vise forældrene, at vi ved, hvad vi gør, hvis et barn kommer til skade. Der er en tryghed i det for både os og forældrene. Det er så vigtigt, at vi er godt klædt på til at varetage de småskader, der kommer,« siger Allan Thorning Madsen.

Den 4. april bliver det afgjort, om den målrettede indsats i Dagtilbuddet Skanderborg By også bliver anerkendt med Førstehjælpsprisen, når Røde Kors og Aleris-Hamlet uddeler prisen for syvende gange.

3 gode råd til at sætte fokus på førstehjælp på arbejdspladsen

  1. Kontakt Røde Kors og få en snak om, hvad de kan tilbyde jeres arbejdsplads.
  2. Man skal sætte sig for, hvad det er, man gerne vil vide noget om. Hvad er vigtigt at vide noget om i forhold tik den institution, man arbejder i.
  3. Vær opmærksom på den sikkerhed, det giver, at I kan være der for andre menneskers børn, når der opstår skader.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.