OK Kampagne: Hvor meget skal du tjene om tre år?

Rundspørge på TR-træf.

Mette Busk Jensen, 35 år, pædagog i Børnehaven Vesterled, Hedensted. Arbejder 37 timer om ugen.

"Det har jeg ikke lige spekuleret over - bare jeg får noget mere! Men jeg vil da gerne op omkring 28.000 kroner, fordi vi også skal også belønnes for det, vi laver udover den daglige kontakt med børnene. Jeg synes efterhånden, der er mange opgaver, hvor vi er nødt til at gå fra, og det er rigtig synd. Det var ikke derfor, jeg blev pædagog. Det var for at udvikle og være sammen med børnene. Når staten pålægger os læreplaner og sprogscreening, så må der også følge noget med i lønposen."



Stig Frejo Hansen, 38 år, pædagog i Fritidshjemmet Allegården, Tårnby. Arbejder 37 timer om ugen.

"Det er svært at sætte et tal på, men jeg vil i hvert fald gerne have udbetalt en tusse mere om måneden. Priserne stiger jo omkring mig - fødevarerne er for eksempel steget meget på det sidste, og så bor jeg også i københavnsområdet, hvor det ikke er så billigt at leve. Generelt synes jeg også, at jeg er mere værd, end hvad jeg tjener nu."



Birte Overgaard, 47 år, pædagog i Børnehuset Ajstrupvej, Århus. Arbejder 37 timer om ugen.

"Hvis jeg tjener 28.000 kroner, vil jeg være tilfreds. Jeg vil i hvert fald være mere tilfreds. Jeg synes, der bliver stillet flere og flere krav til os, oven i at vi skal passe børnene. Jeg mener ikke, at vi i dag får en retfærdig løn i forhold til det ansvar, vi står med, og de forventninger, der er til os. Vi halter jo bagefter de andre grupper, der også har en mellemlang videregående uddannelse."



Berit Kjær, 34 år, pædagog i Hjelmrode fritids- og ungdomsklub, Aabenraa. Arbejder 34 timer om ugen.

"Jeg kan simpelthen ikke nævne et præcist beløb, men jeg kan godt lide at sammenligne med, hvad lærerne tjener. Da begge grupper har en mellemlang videregående uddannelse, vil jeg gerne op på deres niveau i stedet for at være under som nu. Der var en, der nævnte for mig, at en nyuddannet lærer tjener det samme som mig, så man kan sige, at jeg lønmæssigt halter 10 år bagud. Det må være mit bedste argument for en lønstigning."



Finn Larsen, 50 år, pædagog i SFO på Rødovre Skole. Arbejder 37 timer om ugen.

"I hvert fald 30.000 kroner, fordi det svarer til en privatansat, der har en tilsvarende uddannelse. Jeg har en vigtig funktion i vores samfund, ligesom en håndværker har, og min arbejdsindsats og mine kvalifikationer burde give mig den samme løn. Jeg er lige så meget værd og har brugt lige så lang tid på at uddanne mig."



Marlene Nielsen, 34 år, pædagog i Børnehuset Sundloppen, Guldborgsund. Arbejder 37 timer om ugen.

"Jeg ville da gerne tjene 25-26.000 kroner. Vi har jo et kæmpe ansvar for folks børn, og jeg synes heller ikke, lønnen afspejler, at vi bliver pålagt flere og flere arbejdsopgaver. Jeg synes, nye tiltag som sprogscreening, børnemiljøloven og læreplaner er rigtig gode, men der er hverken fulgt timer eller løn med. Vi mangler at blive respekteret for det ekstra arbejde."



Pia Rasmussen, 37 år, pædagog i SFO Svanereden, Guldborgsund.Arbejder 30 timer om ugen.

"Det har jeg ikke rigtig tænkt over, men i hvert fald på den anden side af 20.000. Måske 22.000 kroner. For eksempel kan jeg sammenligne det med, at jeg kun tjente et par tusinde kroner mindre, da jeg var blevet nyuddannet på et kontor i starten af 90'erne. Vi passer folks børn og har en del af ansvaret for at opdrage dem til, hvordan man opfører sig i det voksne liv. Det er et meget stort ansvar, og vi burde også belønnes derefter."



Dorthe Kallan, 36 år, pædagog på Grønne-bakken, skole- og fritidstilbud for børn med autisme, Kolding. Arbejder 36 timer om ugen.

"Så skal jeg nok tjene 26-27.000 kroner. Det synes jeg, jeg er værd. Det er hårdt at arbejde med autister, så 27.000 kroner er et minimum for, hvad jeg burde have allerede nu. Det er vores job at sørge for, at børnene kan fungere i samfundet, og jo mere de lærer af os, jo mindre pasningskrav vil der blive stillet, når de bliver voksne. Som jeg ser det, er vi derfor med til at spare samfundet for en masse penge."



Annemette Degn, 46 år, pædagog i SFO på Bjergmarkskolen, Holbæk. Arbejder 37 timer om ugen.

"Så skal vi vel op på 30.000 kroner. Det synes jeg, fordi vi længe har ligget bagefter dem, der åbenbart er bedre til at forhandle end os. Altså sygeplejerskerne og lærerne. Jeg sammenligner os ofte med lærerne, og jeg kunne godt tænke mig, at vi tjente nogenlunde det samme, selv om vi ikke laver det samme. Pædagogernes løn er blevet bedre, men den kunne sagtens blive endnu bedre."



Rasmus Rønnebek, 31 år, pædagog i fritidsklubben Trillingeklubberne, Høje-Taastrup. Arbejder 37 timer om ugen.

"En 28-29.000 kroner. Man vurderer jo, hvad man er værd set i forhold til sin alder, hvor længe man har været på arbejdsmarkedet og i forhold til, hvad andre faggrupper får. Min lillebror, som er 24 år, tjener for eksempel 30.000 om måneden som håndværker. I virkeligheden synes jeg, de 28-29.000 kroner er lidt nærigt sat. Jeg kunne godt ønske mig endnu mere. Det ville være fair i forhold til mit ansvar."



Camilla Fanø, 28 år, pædagog i den integrerede institution Tumlehuset, Århus. Arbejder 30 timer pr. uge.

"En 3-4.000 mere end jeg tjener nu. Så ville jeg synes, det var fair. I Århus Kommune bliver der ved med at blive taget nye initiativer til udviklingsplaner, statussamtaler og lignende ting. Det er rigtig spændende, men jeg synes ikke, at ansvaret, der følger med, stemmer overens med det, man får for det. Det er faktisk svært at leve af sin løn, når man kun arbejder 30 timer om ugen."



Heidi Paepcke, 37 år, pædagog i børne-institutionen Vedbyholm, Hvidovre. Arbejder 32 timer pr. uge.

"Jeg ved da godt, at det er utopi at tro, at jeg kommer til at tjene 5.000 kroner mere om måneden, men hvis jeg skulle være tilfreds, skulle jeg op over 25.000 kroner. I hvert fald. Vi gør et godt stykke arbejde, og jeg synes, vi har en faglighed med os, der gør, at der skal noget mere anerkendelse til i samfundet i forhold til det arbejde, vi udfører. Men det gælder sådan set også for lærere, sygeplejersker og politibetjente."

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.