Medlemsrekruttering: På besøg i barnets hus

BUPL Storkøbenhavn lukkede i uge 3 kontoret og tog på rundtur til institutionerne i de 12 kommuner, som fagforeningen dækker. I Barnets Hus i Rødovre er de glade for, at fagforeningen bliver synlig i institutionen.

Ideen er ikke ny. Da arbejderbevægelsen i slutningen af 1800-tallet blev en magtfaktor, var det netop, fordi hververe gik fra arbejdsplads til arbejdsplads og overbeviste folk om, at det kunne betale sig at slutte sig sammen i fagforeninger i kampen mod arbejdsgiverne.

Så BUPL Storkøbenhavn har ikke opfundet den dybe tallerken, men det gode gamle porcelæn er kommet til ære og værdighed igen. I uge 3 lukkede fagforeningen kontoret og tog på institutionsbesøg.

Baggrunden var, at mange af de nye medlemmer, der meldte sig ind op til forårets konflikt, valgte at melde sig ud igen.

Det fortæller Charlotte Stendorf, faglig sekretær i BUPL Storkøbenhavn. Hun er sammen med fællestillidsrepræsentant Lena Grønsund mødt op i Barnets Hus i Rødovre, en børnehave normeret til 60 børn. Her er alle pædagoger organiserede, men alligevel er der grund til at komme dér også.

"Vi vil gerne fortælle, hvad vi har på hylderne. Vi har aldrig haft så meget at byde på som nu," siger Charlotte Stendorf.

"Så det ikke kun er interessant at være medlem af fagforeningen, når der er optræk til strejke," siger konstitueret souschef Susanne Hamilton. Sammen med konstitueret leder Flemming Slot har hun taget sig en time fredag formiddag til at snakke med BUPL.

Men der har tidligere været medarbejdere i Barnets Hus, der ikke ville være medlem af BUPL, fortæller Susanne Hamilton.

"Man kan ikke tvinge folk til at være i en fagforening, man kan kun opfordre dem. De unge, nyuddannede siger, at de ikke har råd til at være medlem, at det er for dyrt," fortæller Susanne Hamilton.

"Jeg har prøvet at overtale nogle af de unge, men de vil hellere bruge pengene på noget andet," siger hun.

Men der er noget, der trænger ind hos de unge, påpeger Charlotte Stendorf:

"Faget trækker for dem, og nu har vi besluttet, at vi skal være en professionsfagforening, og det vil de rigtig gerne tale om," siger hun.



Vi er her for jer. Blandt de emner, der bliver diskuteret, er lønsumsstyring, akutlinjer til BUPL, arbejdstidsaftaler, ledelse af daginstitutionerne, de administrative opgaver i institutionerne og ikke mindst, hvordan man får rekrutteret nye pædagoger til faget, når man på den ene side har verdens bedste job og på den anden side mangler tid, hænder, anseelse og en ordentlig løn.

Efter en time er verdenssituationen ved at være ordnet. Flemming Slot og Susanne Hamilton er tilfredse med at få besøg af deres fagforening. For det er ikke altid, at BUPL er nærværende nok, synes Flemming Slot.

"Det betyder noget, at BUPL kommer ud og hører, om vi er okay. Og at de lige siger, at 'vi er her stadig for jer'," siger han.

For fællestillidsrepræsentanten er det også en fin mulighed for at få mere føling med, hvad der sker.

"Der er ting, man ikke lige får ringet til fagforeningen og spurgt om. Det bliver lidt lettere at få sagt, når jeg alligevel står i døren," siger Lena Grønsund, der synes, at de er blevet rigtig godt modtaget i de fleste institutioner.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.