BUPL mener: BUPL satte kryds ved børnene

BUPL opfordrer til, at når politikerne trækker i arbejdstøjet for at lægge sidste hånd på bogstavlegen, så rettes fokus på pædagogernes dagligdag, der skal blive bedre.

VKO? SR? Og hvad med Y? Nej, det er ikke staveleg for børnehavebørn på gul stue. Men meget kunne minde om det, da vi i sidste uge var vidne til et sandt politisk cirkus, hvor bogstavskombinationer, om hvilke partier der var bedste venner, var mediernes største nyhed.

Tv, radio og spalterne i dagbladene bugnede af politiske kommentatorer, som jonglerede med forbogstaver.

Spørgsmålet er, om politikerne i al deres huj og hast landet over nåede at skænke børnene og pædagogernes vilkår en chance, eller om medieræset kom først. Kom form før indhold?

Overfyldte børnehaver, hvor børnene leger på nedslidte, farlige klatrestativer, fordi pengene ikke er der til nye, er virkeligheden i de danske institutioner. Ligeså virkeligt er stress og jag på stuerne, hvor flere pædagoger må sygemelde sig med dårlig samvittighed over ikke at magte deres job.

Det er langt vigtigere forhold end den politiske krydsogtværs.

Valget blev afgjort i tirsdags, men arbejdet begynder først nu. Nu skal vi videre.

Fra forbundshuset vil vi fortsætte den kurs, vi har sat.

Og arbejdet for at sikre bedre vilkår til pædagogerne afstikker kompasretningen.

En af de ting vi vil arbejde hårdt på, er de fysiske rammer på institutionerne. Synovate Vilstrup har for BUPL netop lagt sidste hånd på en række forældreundersøgelser, der sætter spot på, at forældrene specielt genkender to af de store problemer, som pædagoger landet over står overfor dagligt - for lidt plads til trivsel, leg og læring samt normering, der skriger til himlen.

Næsten hver femte forælder mener, at børnene har fået dårligere fysiske rammer i institutionerne end for bare to år siden, hvor sidste valgkamp huserede.

90 procent af dem mener, at der ikke er kommet flere pædagoger. Og 42 procent mener endda, at der er kommet færre pædagoger. Det på trods af at Anders Fogh Rasmussen dengang lovede to milliarder kroner til blandt andet bedre fysiske rammer i daginstitutioner - et løfte han topper ved at love 50 milliarder til fremtidens velfærd. Beløbet, der skal udløses fra 2008 til 2018, vil dog hurtigt få ben at gå på - men formmæssigt lyder det jo som en dans på roser.

Fakta er, at hver kvadratmeter på daginstitutionsområdet må nøjes med at få 91 kroner og 5 øre årligt.

BUPL opfordrer til, at når politikerne trækker i arbejdstøjet for at lægge sidste hånd på bogstavlegen, så rettes fokus på pædagogernes dagligdag, der skal blive bedre. Der starter velfærdsspørgsmålet, som fagforbundet med fire bogstaver vil besvare.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.