2014 KAVALKADE: Det hittede på Facebook

BUPL’s flere end 16.000 Facebook-følgere får også opdateringer med nyt fra Børn&Unge. Her er nogle af de mest læste, likede, debatterede og delte opslag i 2014.

Zeki var populær

Årets Børn&Unge-hit på Facebook blev klubpædagogen Zeki Demirs fortælling fra nr. 01 om at gøre en forskel for en ung dreng og hans familie. Hver uge mødtes Zeki og drengen for at snakke om det positive, der var sket i ugen frem for det negative, og drengens selvværd fik et boost. ’Far blev rørt til tårer’ er titlen på den lille ’Stjernestund’. På Facebook er historien set af 157.504 personer, den fik et ’synes godt om’ af 9.524, den er delt 933 gange og har fået 162 stort set udelukkende positive kommentarer. Derfor er jeg pædagog, skrev flere.



Respekt!

Med 2.760 likes, delinger og kommentarer og 152.448 personer, som har set opslaget, blev artiklen ’Pædagoger får job i politiet’ fra nr. 12 bragende godt modtaget på BUPL’s Facebook-side. Opslaget fortæller om pædagog Melanie Nielsen, der sammen med en kollega er blevet ansat af Vestegnens Politi til at bremse bandekriminaliteten. 'Hvis Odense politi gjorde det, så smider jeg en ansøgning ind med det samme', skrev en læser. Mange glæder sig over, hvor bredt pædagogers faglighed kan bruges.



Årets grin

Børn&Unge’s tegneserie, Spirerne, giver mange gode grin på Facebook. Den til dato mest latterspredende stribe er fra nr. 4, hvor en far har husket både madkasse og skiftetøj …, men i farten har han glemt sit barn derhjemme.



Et ønske blev opfyldt

Artiklen ’Nytårstanker fra formanden’ – dengang Henning Pedersen – blev 2. januar slået op på Facebook med spørgsmålet ’Hvad håber du for dit 2014?’. Den pædagog, der svarede: ’At Henning går af’, har fået et ønske opfyldt, da Henning valgte at trække sig tilbage, og Elisa Bergmann i november blev valgt til ny formand.



Ikonisk

’Madonna med barn’ er et klassisk motiv i kunsthistorien, og for pædagoger er det også ikonisk, når en fotograf fanger det øjeblik af nærvær og omsorg, som alle pædagoger hver dag prøver at finde tiden til at give børnene. Forsidebilledet fra nr. 20 hittede stort på Facebook.



Husk!

Du kan læse Børn&Unge online og finde alle artikler siden 2001 her:

kortlink.dk/fcmh

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.