Afstemningen er i gang: Det skal du vide om din nye leder-OK
BUPL’s hovedbestyrelse anbefaler et 'ja' til de nye OK-aftaler.
Og det er ikke kun BUPL-medlemmer på pædagogoverenskomsten, som kan være godt tilfredse med resultatet. Det kan BUPL’s medlemmer ansat på lederoverenskomsten også, mener Eva Munck Immertreu, formand for Lederforeningen i BUPL.
”Resultatet er et af de bedste, der er opnået. Pengene kommer hurtigt ud, og allerede i år vil langt de fleste af de forhandlede midler være bragt i spil. En toårig aftale med en samlet ramme på 8,8 procent er rigtig godt,” siger hun.
5.400 kroner mere om måneden i gennemsnit
Samtidig betyder den nye OK-aftale, at ledernes pension pr. 1. april 2025 ender på 21.44 procent.
”Det er historisk højt, og det giver – sammen med de lønmidler, det lykkedes at sikre – gennemsnitligt lederne 5.400 kroner mere i bruttoløn hver måned,” siger Eva Munck Immertreu.
OK-resultatet betyder, at lederne gennemsnitligt får en større bruttolønstigning end pædagogerne i overenskomstperioden, selv når man medregner lønløftet til pædagoger i trepartsaftalen fra efteråret 2023.
Lederformand: Her er den nye fase i lønkampen
Eva Munck Immertreu understreger dog, at der på trods af en flot OK-aftale er behov for en særlig indsats for lederne med de laveste lønninger.
”Vi er ikke nået i mål med de lavestlønnede ledere, og for at hæve deres løn skal der igangsættes lokale forhandlinger. Fastholdelse og rekruttering er i alles interesse. Også der, hvor kommunerne ikke lønner som for andre lignende ledelsesstillinger. Alle børn og pædagoger har krav på pædagogfaglig ledelse. BUPL og KL har lige færdiggjort et partsprojekt, der slår fast, at pædagogfaglig ledelse gør en forskel. Kvaliteten er bedre, når der er faglig ledelse tæt på. Og det koster altså at tiltrække og fastholde de dygtige ledere,” siger hun.
Læs mere om de pædagogfaglige lederes OK-aftale og se beregninger på, hvad overenskomsten betyder for ledere på forskellige lønniveauer her.