Så er der serveret

Hvidovres daginstitutioner vil inspirere til en madkultur, hvor både traditionel dansk mad og tidens populære retter har en plads

Hvad sker der, hvis du blander torsk i karry-kokossovs med kartoffelbrød og fladbrød med mælkebøtte og skvalderkål?

Så får du den nye kogebog, som 15 af Hvidovre Kommunes daginstitutioner netop har udgivet.

»Bogen giver eksempler på, at madlavning med børn er mere end bare næring til kroppen. Det handler om at skabe en varieret madkultur, som pædagoger, børn og deres forældre kan være fælles om,« siger kommunens dagtilbudschef, Susan Bjerregaard.

I den madglade kommune har 80 procent af forældrebestyrelserne valgt, at deres børn skal have tilbudt mad. Det betyder, at der i løbet af de seneste par år er arbejdet meget med at skabe en fælles madkultur i institutionerne.

I bogen kommer medarbejdere med eksempler på, hvordan de arbejder med at gøre måltidet til en del af den pædagogiske praksis: I Børnehaven Brostykkevej arbejder de for eksempel aktivt med børnenes nysgerrighed og udfordrer alle sanser i madlavningen, mens Børnehuset Cirklen arbejder med figurer som kræsentrolde og smageprinser, for at børnene gennem leg kan vænnes til at spise varieret.

Arbejdet med måltider som en del af den pædagogiske praksis er intensiveret overalt i landet de senere år. I Hvidovre har de søgt at gøre mad­ordningen attraktiv ved at etablere produktionskøkkener på langt de fleste institutioner. Her er ansat køkkenpersonale, der skal sikre hjemmelavet mad til børnene hele dagen. Målet er, at alle kommunens institutioner med tiden bliver i stand til at producere mad til børnene i deres egne køkkener.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.