LEDER. Vi har sat børnene på den politiske dagsorden
LEDER. Vi har sat børnene på den politiske dagsorden
Tag børnebrillerne på. Det har BUPL sagt igen og igen i det år, der nu går på hæld. Politikerne skal huske børnenes perspektiv, når de træffer vigtige beslutninger, og det ser ud til, at budskabet trængte igennem. I hvert fald de fleste steder.
Et politisk flertal på Christiansborg vedtog kort før sommerferien en stor dagtilbudsreform. Reformen indeholder en øremærket pulje til sociale normeringer, der skal sikre flere pædagoger til de mest udsatte børn. En lille pulje, men dog en pulje. BUPL har også sat et klart fingeraftryk på den nye pædagogiske læreplan, der træder i kraft i 2018. Læreplanen er et skridt væk fra skoleficering og test i daginstitutionerne, og den anerkender legens betydning for børnene.
Ved kommunalvalget fyldte daginstitutionsområdet og skoleområdet meget i debatten. Så meget, at TV2 tæt på valget placerede daginstitutioner og skoler som de vigtigste temaer for vælgerne. 8 ud af 10 byrådskandidater fulgte trop ved at svare, at de går ind for minimumsnormeringer. Det er lidt af en presbold til deres partikolleger på Christiansborg, der hidtil har været tøvende og fodslæbende.
BUPL er gået sammen med Undervisningsministeriet i et udviklingsprojekt, som skal fremhæve, hvad pædagogerne betyder for børn i skole og fritid. Vi skal have alle børn med, og så skal vi væk fra præstationssamfundet, hvor børn hele tiden skal blive til noget. Nej, børn skal blive til nogen!
Jeg vil ønske jer allesammen en glædelig jul og godt nytår. Tak, fordi I hver især er med til at gøre en forskel for BUPL og vores fælles kamp for bedre vilkår. Uden engagement, gejst og faglig stolthed var vi som forening ingenting. Bare tænk på alenetidsundersøgelsen, hvor over 8.000 pædagoger deltog og fik sat en landsdækkende dagsorden.
Sammen er vi stærkest.