Generalforsamlinger; BUPL Vejle Amt - Nye streger på landkortet

BUPL Vejle Amt er utilfreds med strukturgruppens forslag til ny struktur i BUPL. På generalforsamlingen i torsdags vedtog afdelingen derfor sit eget forslag om at danne fælles fagforening med BUPL Ribe og Sønderjyllands Amter. Også psykisk arbejsmiljø og ledighed var i fokus

I forbindelse med kommunalreformen i 2007 har BUPL besluttet, at fagforeningen skal følge de nye regionsgrænser. Det betyder færre lokalafdelinger med flere medlemmer, og det var derfor en historisk generalforsamling formanden i BUPL Vejle Amt sidste torsdag bød velkommen til på Rosborg Gymnasium i Vejle.

"I 2007 er der ikke længere noget, der hedder BUPL Vejle Amt," sagde en lidt vemodig John Erik Nyborg til de cirka 150 fremmødte - heraf 129 stemmeberettigede.

Fremmødet var dermed 30 procent større end sidste år, og der blev en del debat om den nye struktur i BUPL. I fokus i formandsberetningen var foruden strukturdiskussionen også psykisk arbejdsmiljø og en uhyggelig stigning i antallet af ledige pædagoger i amtet.



Nye streger. Til næste sommer skal BUPL efter planen ikke længere bestå af 22 lokale afdelinger, men derimod af 12 eller 13. Det fremgår af et oplæg fra BUPL's strukturgruppe, som for nylig er blevet godkendt af hovedbestyrelsen. Men i BUPL Vejle Amt er man ikke tilfreds med de nye afdelingers placering på danmarkskortet.

"Hovedbestyrelsen har sagt, at strukturgruppens forslag skal følges, og der skal være mindst 3000 medlemmer i hver afdeling. Men vi ligger meget dårligt placeret," sagde John Erik Nyborg i sin beretning og henviste til amtets placering i to af kommunalreformens nye regioner, nemlig midt og syd.

"Forslaget betyder, at BUPL Vejle Amt bliver slettet fra landkortet, og vi mister medlemmer til både BUPL Århus, Ringkøbing, Sønderjylland og Ribe Amter," sagde formanden, der senere fremlagde afdelingens eget forslag til en ny struktur.

Forslaget går ud på, at BUPL Ribe og Sønderjyllands Amter slår pjalterne sammen med en gruppe af Vejle Amts medlemmer og danner fælles fagforening.

"Jeg vil råde jer til at sige ja til forslaget, for sammen er vi stærkere," sagde formanden.

Beretningen blev enstemmigt vedtaget, mens syv medlemmer, som fusionen ikke berører undlod at stemme om fusionsforslaget.



Dårlig statistik. I sin beretning var formand John Erik Nyborg også inde på amtets mange sager om samarbejdsproblemer mellem ledere og ansatte i institutionerne.

"Der er et pres på lederne, som gør, at vi har en del personsager ude i institutionerne. Ikke bare går lederne selv ned med flaget det giver også en række samarbejdsproblemer i institutionerne," sagde formanden og henviste til en opprioritering af kurser om psykisk arbejdsmiljø.

En anden dårlig statistik i BUPL Vejle Amt, for især formanden selv, er stigningen i antallet af ledige.

"Da jeg startede som formand for fire år siden, var 60 medlemmer berørt af ledighed. I dag er tallet 400 medlemmer," sagde formanden og opfordrede medlemmerne til at besøge afdelingens gratis café-arrangementer og benytte sig af kurserne for ledige. o



BESTYRELSEN: Formand: John Erik Nyborg, ikke på valg. Næstformand: Ann-Dorte Graa, genvalgt. Kasserer: Tine Lauzsus, ikke på valg. HB-medlemmer: Ann-Dorte Graa, genvalgt, Anne Marie Olesen, ikke på valg. 1. HB-suppleant: John Erik Nyborg, ikke på valg. 2. HB-suppleant: Else Jørgensen, genvalgt. Øvrige bestyrelse: Nyvalgt: Jeanette Handberg. Ikke på valg: Lone Pedersen, Doris Holm, Dorthe Andresen. Genvalgt: Leif Kristensen, Lone Laursen og Carsten H. Nielsen.

PBU-delegerede: Else Jørgensen, gen- valgt og Preben Jørgensen, genvalgt.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.