Generalforsamlinger 2005; BUPL Viborg Amt - Nej tak til skilsmisse

Pædagogerne i Viborg Amt ønsker at forblive sammen i en ny BUPL-struktur, selv om de hører til i to forskellige regioner

De har levet sammen siden kommunalreformen i 1970. Og åbenbart levet godt sammen. I hvert fald modsætter pædagogerne i Viborg Amt sig den skilsmisse, der for deres vedkommende er lagt op til med forslaget til ny BUPL-struktur.

Morsø Kommune og ny Thisted Kommune, sidstnævnte omfattende Hanstholm, Thisted og Sydthy Kommuner, vil efter forslaget blive henført til BUPL-fagforeningen for Region Nordjylland, mens de øvrige kommuner i det nuværende Viborg Amt, sammen med kommunerne i Ringkøbing Amt, vil komme til at indgå i en ny BUPL-fagforening for den vestlige del af Region Midtjylland.

En dårlig ide, mente generalforsamlingen i BUPL Viborg Amt, afholdt torsdag den 6. oktober på Kursuscenter Pinenhus med udsigt over Sallingsund til det smukke Mors. Et stort flertal stemte således for en udtalelse, der giver bestyrelsen mandat til at arbejde for, som det hedder, "at kommunerne Viborg, Skive, Morsø og Thisted forsætter samlet i forhold til samarbejdet med andre BUPL-fagforeninger i Midtjylland".



Regioner uden betydning. En udgang på sagen, som fortsat binder de fire kommuner sammen, vil indebære et brud på princippet om, at de nye BUPL-fagforeninger skal følge grænserne for de kommende regioner. Forholdet er nemlig det, at kommunalreformen flytter Mors og det meste af Thy til Region Nordjylland og resten af amtets kommuner til Region Midtjylland.

Mogens Brinch Dinesen, fungerende formand for BUPL Viborg under Linda Bisgaards sygefravær, var enig i behovet for en ny BUPL-struktur med større og mere bæredygtige fagforeninger, men havde svært ved at forstå hvorfor regionerne bliver tillagt så stor betydning.

"For hvad er det egentlig, at regionerne skal tage sig af? Så vidt jeg kan se ikke noget, der har den store relevans for os. Det er i de nye storkommuner, at tingene kommer til at ligge," mente Mogens Brinch Dinesen, der omtalte kommunalreformen som "den mest betydningsfulde ændring i den tid, de fleste af os har tilbage på arbejdsmarkedet".

Birgit Conradsen fra forretningsudvalget svarede i sin hilsningstale, at hun godt kunne forstå frustrationen over udsigten til at blive splittet op.

"I øvrigt synes jeg, det er godt at se, at I reagerer i stedet for blot at trække på skuldrene. Her som andre steder, hvor der skal trækkes nye streger, vil jeg opfordre til, at man bærer de gode ting med sig derhen, hvor man nu havner," sagde Birgit Conradsen.



En udkant. Enigheden var udbredt, men dog ikke fuldstændig, da bestyrelsen bad om mandat til at arbejde mod opsplitningen. Syv ud af de 65 deltagere stemte blankt, og så vidt Børn&Unges udsendte nåede at se, kom alle syv fra Thisted.

Det var i debatten også én herfra, nemlig Ester Jørgensen, som gav udtryk for egentlige betænkeligheder.

"Uanset hvor vi kommer hen, er vi i udkanten. For os i Thy er Midtjylland langt væk. Hvis det ender med, at vi skal til Region Nordjylland, er det vigtigt, at vi er på talefod med dem deroppe, og at vi søger den indflydelse, der et at få," mente Ester Jørgensen.

Kaj Erik Ulriksen fra Morsø Kommune glædede sig over, at der for en gang skyld var nogen, som ville være sammen med Mors.

"Hvad det ender med, ved jeg ikke, men ud af kaos kan der nogle gange opstå noget godt," sagde han.



Bestyrelsen: Formand: Linda Bisgaard, ikke på valg. Hovedbestyrelsesmedlem: Mogens Brinch Dinesen, ikke på valg. 1. HB-suppleant: Søren Petersen, genvalgt. 2. HB-suppleant og kasserer: Per Hesselberg, ikke på valg. Bestyrelsesmedlemmerne: Susanne Birch, Inge Brinch Dinesen, Anna Hedeholm Hansen og Kristine Haurdahl, alle genvalgt. Bestyrelsesmedlem: Henny Clausen, ikke på valg. PBU-delegerede: Ole Steen Larsen, genvalgt. 1. suppleant: Mogens Brinch Dinesen, genvalgt

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.