Generalforsamlinger

Krav om mere i løn. Diskussion om pædagogprofessionens udfordringer. Og diverse kampvalg om de lønnede tillidsposter. Det var blandt højdepunkterne på de første ordinære generalforsamlinger i BUPL's 12 nye fagforeninger.

BUPL Bornholm: Klar til kamp



Tomas Nielsen - ikke den hedengangne LO-formand, som i øvrigt hed Thomas med h, men formanden for BUPL Bornholm - er fornøjet med forløbet af generalforsamlingen den 10. oktober i Rønne, hvor 30 medlemmer mødte op.

"Den gik rigtigt godt. Der var en fin dialog om fagforeningens arbejde og tilslutning til, at Bornholm stiller sig til rådighed som strejkekommune, hvis overenskomstforhandlingerne går i kage," fortæller Tomas Nielsen.

Præciseringen var affødt af, at hovedbestyrelsen på sit seneste møde udtrykkeligt undtog BUPL Bornholm fra reglen om, at fagforeninger inden for deres geografiske område hver især skal udpege en strejkekommune. I det bornholmske tilfælde, fordi der her kun er én kommune, og at en strejke vil betyde, at fagforeningen kommer i totalkonflikt. IE

Bestyrelsen: Formand: Tomas Nielsen (genvalgt)

Næstformand: Ulla Kjærgaard (ikke på valg)

Kasserer: Birgit Darling (nyvalgt)

Hovedbestyrelsesmedlem: Birte Johnbeck (ikke på valg)

HB-suppleant: Susanne Frederiksen (ikke på valg)

Øvrige bestyrelsesmedlemmer: Ann Rubæk (ikke på valg) og Kristian Ankerhjerte (nyvalgt)



BUPL Århus: Klar til konflikt



Budskabet fra cirka 575 pædagoger fra BUPL Århus forsamlet til generalforsamling var helt klart: De er utilfredse med deres arbejdsforhold, deres løn og af alle de projekter, der bliver sat i gang af venstrerådmand, Louise Gade. De er så trætte af deres vilkår, at de erklærede sig parate til konflikt.

Pædagogerne i "Smilets by" har svært ved at få vendt deres mundvige opad, fordi de mangler hænder til at udføre det arbejde, der kræves af dem. De griner heller ikke af de modulordninger og andre sparetiltag, som de har været ude for de to sidste år. Lønnen er de på linje med mange andre i den offentlige sektor slet ikke tilfredse med. Derfor var disse emner hovedtemaerne på årets generalforsamling 28. september.

Desuden blev også venstrerådmandens visionsplaner for området diskuteret. Ifølge formand Henning Truelsegaard vil Louise Gade have regeringens politik udført på lokalt niveau.

"Vi er i en situation, hvor det sprøjter ud med initiativer på alle felter: Heldagsskole, lektiecafe, rullende skolestart, BMI-målinger af børn, sprogtests og alt det, som regeringen mener, at pædagoger skal beskæftige sig med. Og det sker samtidig med, at de omstruktureringer, som vi har været ude for, endnu ikke er helt faldet på plads. Der laves det ene projekt efter det andet, som pædagogerne skal forholde sig til og engagere sig i, og så sker der ikke mere. Det tager tiden fra børnene. Holdningen blandt medlemmerne er, at der er for meget glimmer og for lidt facts og for lidt indsigt i, hvordan dagligdagen i en institution er," siger han.

Der var kampvalg både til den ledige HB-post og til bestyrelsen. BYE

Bestyrelsen: Formand: Henning Truelsegaard (ikke på valg)

Næstformand: Ulla Nygaard (ikke på valg)

Kasserer: Anette Højmark (ikke på valg)

HB-Suppleanter: Tina Skaarup Olesen (nyvalgt) og Claus Jensen (genvalgt)

HB-medlemmer: Ulla Nygaard (genvalgt), Carin Weibull (nyvalgt)

Øvrige bestyrelsesmedlemmer: Poul Petersen, Dorte Kyed Søndergaard, Gitte Andersen og Iben Mai Olsen (nyvalgte). Marianne G. Nielsen, Lone Mark, Lars Møller og Henrik Plejdrup (genvalgte). Birgit Friis Beuse, Claus Nielsen, Mette Hornemann, Andreas Hviid og Lone Degn (ikke på valg)







BUPL Midtsjælland:



Til kamp mod markedsgørelsen

På generalforsamlingen i BUPL Midtsjælland den 11. oktober gik ingen af de 140 fremmødte medlemmer på talerstolen. Det tolker formand Bertha Langhoff Hansen som udtryk for bred enighed om formandsberetningen og det fremtidige arbejde. Og begge punkter blev da også enstemmigt vedtaget af generalforsamlingen.

"Temaerne i beretningen er noget tillidsfolkene og fagforeningen har arbejdet intenst med det sidste år helt ude på institutionsplan, så deltagerne har allerede haft indflydelse," siger Bertha Langhoff Hansen.

Hun nævner markedsgørelse, udvikling af det lokale demokrati og det psykiske arbejdsmiljø som hovedtemaer i sin beretning.

"Vi ser en tendens til markedsgørelse ude i kommunerne, og min frygt er, at både når det handler om pædagogik og ledelse, så bliver økonomien det styrende, effektivisering bliver nøgleordet og akkreditering bliver kvalitetsmålet," siger Bertha Langhoff Hansen, der især oplever markedsgørelsen i forbindelse med den kommunale organisering.

Tillidsrepræsentanternes rolle i det lokale demokrati var også et hovedtema i beretningen, og ikke mindst når det handlede om at sikre et godt psykisk arbejdsmiljø blandt pædagogerne.

"I BUPL Midtsjælland oplever vi, at et stigende antal medlemmer ringer om sygemeldinger og stress, og jeg tror desværre, vi kun har set toppen af isbjerget," siger Bertha Langhoff Hansen.

Fagforeningen havde inviteret Mikael Rasmussen fra Center for Stress til at holde et indledende oplæg om stress for generalforsamlingen. Han gav pædagogerne et godt råd.

"Han sagde, at efter en travl arbejdsdag, må vi aldrig sige: "Jeg nåede ikke det, jeg ville". Vi skal i stedet sige: "Jeg nåede det, jeg kunne"," siger Bertha Langhoff Hansen.

Bestyrelsen: Formand: Bertha Langhoff Hansen (genvalgt)

Næstformand: Ib Marquardsen (ikke på valg)

Kasserer: Kia Petersen (genvalgt)

HB-suppleanter: Hanne Kraul Jensen (ikke på valg) og Gitte Almind (nyvalgt)

HB-medlemmer: Jette W. Jørgensen (ikke på valg) og Kai Abrahamsen (genvalgt)

Øvrige bestyrelsesmedlemmer: Marianne Sørensen, Marianne Søbæk Nielsen, Caj Christensen, Mikael Ralf Larsen (alle genvalgt). Anni Povlsen (nyvalgt). Jesper Lilholt, Helle Brix Nielsen, Poul Dan Egaa Jensen (alle ikke på valg)



BUPL Østjylland: Kamp om tillidsposter



Hurtigt og enstemmigt blev Anne Grethe Rosenberg genvalgt som formand for BUPL Østjylland, der med formandens egne ord nu har fået skabt en fælles kultur.

"Vi er en sammenlægningsfagforening med medlemmer fra både BUPL Vejle, Århus og Viborg Amter. På generalforsamlingen sidste år hørte man kommentarer a la "nede hos os" eller "vi plejer". I år kunne deltagerne identificere sig med den nye fagforening," siger Anne Grethe Rosenberg.

Det nyfundne fælles fodslag satte et positivt præg på stemningen på generalforsamlingen, der blev afholdt den

4. oktober på Jydsk Pædagog-Seminarium i Risskov.

"Nu hænger vi ikke længere fast i gamle strukturer. Vi har fået en ny, fælles fagforening og kan derfor arbejde mere fremadrettet. Og det drive gjorde generalforsamlingen til en af de bedste, jeg har været med på," siger formanden, der var glad for 183 fremmødte medlemmer.

"Det skyldes måske at vi har rykket mødet fra en fredag til en torsdag," siger Anne Grethe Rosenberg.

Men at det var torsdag aften, og mange skulle op og åbne daginstitutioner fredag morgen, skabte dog også en vis utålmodighed blandt de fremmødte, da et kampvalg fik klokken til at nærme sig 22.30, før medlemmerne kunne gå hjem. Flere sad allerede i jakker i det 27 grader varme mødelokale, da stemmetallene blev opgjort for fire kandidater til tre lønnede tillidsposter som faglig sekretær. Jesper Korshøj Nielsen opnåede ikke valg, mens de fleste stemmer og følgelig de tre tillidsposter gik til Tine Honoré, Else Marie Møller og Ann Søndergaard Pedersen. 1. bestyrelsessuppleant Pia Hansen indtræder straks i bestyrelsen, da Majken Hansen er på barsel.

Bestyrelsen: Formand: Anne Grethe Rosenberg (genvalgt)

Næstformand: Else Marie Møller (genvalgt)

Kasserer: Tine Honoré (nyvalgt). HB-suppleanter: Kim Ager (nyvalgt) og Ann Søndergaard Pedersen (ikke på valg)

HB-medlemmer: Else Marie Møller (genvalgt) og Jesper Korshøj Nielsen (ikke på valg). Øvrige bestyrelsesmedlemmer: Thomas Bering Kristensen, Annette Justesen, Rikke Weigel Ganderup og Jeanette Handberg (alle genvalgt). Jørn Bjerre, Lone Bay og Jette Klitgaard (alle nyvalgt). Annemette Madsen, Christian Haubuf, Elisabeth Schousen, Doris Holm og Majken Hansen (alle ikke på valg). Kim Ager (nyvalgt HB-suppleant) og Ann Søndergaard Pedersen (HB-suppleant, ikke på valg)



BUPL MidtVestjylland: Fredelig sameksistens



109 stemmeberettigede medlemmer havde tirsdag den 9. oktober fundet vej til BUPL MidtVestjyllands generalforsamling i Viborg. Selv om det har været et turbulent år for de ansatte på fagforeningskontorerne i Holstebro og Viborg og for medlemmerne, var det en meget fredelig generalforsamling. Der var ingen debat om beretningen. Det eneste, som stadig bekymrer nogle medlemmer - og som der var lidt snak om - er den fysisk store afstand til fagforeningskontorerne for mange. Det kan give problemer i forhold til medlemsdemokrati, nærvær og nærhed. Men som formand Jens Jensen siger, så er det jo målet, at fagforeningen skal komme til medlemmerne og ikke omvendt. Så det håber han, at de vil opleve i fremtiden.

I løbet af året var tre medlemmer af bestyrelsen fratrådt, og det var ikke muligt at få de pladser besat, da det blev tid til valg.

Bestyrelsen: Formand: Jens Jensen (genvalgt)

Næstformand: Mogens Dinesen (ikke på valg)

Kasserer: Astrid Jensen (genvalgt)

HB-suppleanter: Pia Villesen (genvalgt)

HB-medlemmer: Jonna Uhre (genvalgt) og Mogens Dinesen (ikke på valg)

Øvrige bestyrelsesmedlemmer: Ivan Jensen og Søren Kjær Roslyng Jensen (alle genvalgt). Per Hesselberg, Myrna Rasmussen, Anita Kjær, Lone Røge og Knud Sloth (ikke på valg)



BUPL Sydjylland:



Samme person i to kampvalg på en aften

BUPL Sydjylland, opstået 1. juli 2006 ved sammenslutning af BUPL Ribe Amt, BUPL Sønderjylland og hovedparten af det tidligere BUPL Vejle Amt, har haft et ret hårdt første leveår.

Komplikationerne startede 11. juni i år, da John Erik Nyborg trak sig som formand, fordi han i bestyrelsen ikke kunne samle flertal for at gennemføre en strukturændring i det, efter hans mening, tilstrækkeligt raske tempo. Ændringen ville have betydet, at et antal valgte, lønnede tillidsfolk skulle udskiftes med funktionæransatte specialister.

Nyborgs afgang kom bag på de fleste og blev dagen efter fulgt af endnu en overraskelse. Frem for John Johannesen, der som 1. næstformand stod til at overtage ansvaret, indtil der kunne vælges ny formand på en generalforsamling, foretrak et snævert flertal i bestyrelsen at konstituere Kim Morten Jørgensen på posten. Et omstridt skridt, der fik et efterspil, da BUPL Sydjylland torsdag den 4. oktober holdt generalforsamling i Musikhuset i Esbjerg.

To kandidater til at blive formand for BUPL's - i både medlemstal og geografisk udstrækning - største fagforening stod over for hinanden. Nemlig den konstituerede formand, Kim Morten Jørgensen, og fagforeningens 2. næstformand, Ulla Koustrup.

Ingen, Børn&Unges udsendte talte med, turde på forhånd udpege en favorit. Det kan gå til hvad side det skal være, lød vurderingen.

Derfor gik der også et overraskelsens sus gennem den velbesøgte generalforsamling (500 deltagere ud af 8000 mulige), da resultatet af afstemningen blev læst op: 324 stemmer for Kim Morten Jørgensen, 134 stemmer for Ulla Koustrup samt 10 blanke.

Ligeså meget, som Kim Morten Jørgensens uventede klare sejr var kommet bag på forsamlingen, kom det bag på den, at Ulla Koustrup i umiddelbar forlængelse af sit nederlag i formandsvalget skulle ud i endnu et kampvalg, da hun søgte genvalg som næstformand. Men det skulle hun. Ann-Dorte Graae, faglig sekretær og tidligere hovedbestyrelsesmedlem, stillede nemlig op mod hende. Dette, hendes andet kampvalg på en og samme aften, kom Ulla Koustrup dog bedre ud af, end det første. Stemmetallene blev 331 til Ulla Koustrup, 91 til Ann-Dorte Graae og 37 blanke.

Bestyrelsen: Formand: Kim Morten Jørgensen (nyvalgt)

1. næstformand: John Johannesen (ikke på valg)

2. næstformand: Ulla Koustrup (genvalgt)

Kasserer: Bent Albrechtsen (ikke på valg)

Hovedbestyrelsesmedlemmer: Anne Marie Olesen, genvalgt. Lasse Porsgaard Birkelund (ikke på valg)

HB-suppleanter: Marianne Traberg Hansen og Per Wøssner Hansen (begge genvalgt)

Øvrige bestyrelsesmedlemmer: Ivan Justesen, Elisa Bergmann, Birgit Børsting Andersen, Susanne Lehmann og Lissi Jensen (alle nyvalgte). Gerda Nielsen og Hanne Micheelsen (begge genvalgte)

Torben Vesti Jørgensen, Ann-Dorte Graae, Karina Andersen, Birthe Rasmussen, Carsten Høj Nielsen, Mona Lewandowska, Charlotte Vallø Nielsen og Jonna Jul Gudmundsen (alle ikke på valg)





BUPL Storkøbenhavn: Professionens udfordringer



De 243 deltagere på BUPL Storkøbenhavns generalforsamling den 11. oktober havde fokus på professionen. Der var mange debatindlæg om såkaldte PGU+-uddannelse, som KL og FOA vil oprette, og som BUPL har kaldt en discountuddannelse. Også pædagogmangel, bekymrede deltagerne. Det blev diskuteret, hvad man gør ved det dilemma, at man på den ene side gør meget ud af at fortælle om de vanskelige vilkår, som pædagogprofessionen har, og på den anden side skal gøre den attraktiv, så man kan tiltrække folk til faget.



"Vi skal bevare kærligheden til professionen, men når man taler dårligt om den, er det jo, fordi man ved, at det kan gøres så meget bedre, end man har mulighed for med de nuværende vilkår," siger formand Michael Egelund.

De dårlige arbejdsbetingelser, som jager folk væk fra faget blev også diskuteret. Michael Egelund havde lige selv været vidne til, at to tillidsrepræsentanter sagde op på et møde med borgmesteren.

"Der er stor bekymring for faget og dets muligheder for at træde i karakter som en selvstændig profession, fordi man kun kan gøre det allermest nødvendige. Det er jo netop det, folk bliver stressede og syge af," siger han.

Der var stærke indlæg fra medlemmer om, at det er vigtigt, at få fortalt offentligheden, hvad der kan gøres bedre og anderledes, hvis pædagogerne får muligheder for det.

"Det handler om, at vi skal gå fra brokkeri til kritik, som bunder i den viden, vi har som profession. Og det falder jo godt i tråd med, at vi har omdefineret BUPL til at være en professionsforening," siger Michael Egelund.

Det blev besluttet, at der i fremtiden skal skæres ned på antallet af bestyrelsesmedlemmer.

Bestyrelsen: Formand: Michael Egelund (genvalgt)

Næstformænd: Charlotte Stendorf (ikke på valg), Pia Marianne Jespersen (genvalgt)

Kasserer: Brigitte Christensen (ikke på valg)

HB-medlemmer: Jeanett Drewsen (ikke på valg), Randi Tielbo (genvalgt)

Øvrige bestyrelsesmedlemmer: Per Iversen, Maibritt Kristensen, Mogens Mathiesen, Jette Tolsted, Kirsten Ingemann, Lene Due, Michael Nørvig og Susanne Lund (ikke på valg). Benny Kamper, Lars Lefholm, Gitte Klemensen, Henrik Due Vengfelt, Juan Calero, Karen Bentsen, Karin Vesterberg Hansen, Peter Leth Olsen og Pia Petersen (genvalgt)









BUPL Hovedstaden: Sejrsfest i København



27. september - seks dage efter, at S, SF og Radikale var kommet med et for børnepasningsområdet klart bedre budget for 2008, end det de tre partier først havde spillet ud - mødtes 200 ud af 4000 af hovedstadens pædagoger til generalforsamling på Hotel Scandic. Den hårdt tilkæmpede drejning, tingene havde taget, bidrog med en rent ud sagt udmærket stemning.

"Det er da en sejr for os, at en bebudet besparelse på 120 millioner kroner i 2008 er taget af bordet. Det glædede generalforsamlingen sig over," fortæller Erik Steppat, der er den ene af BUPL Hovedstadens to hovedbestyrelsesmedlemmer.

Helt tryg ved situationen er hovedstadens pædagoger og klubfolk dog ikke. Det hedder således i en udtalelse fra generalforsamlingen:

"Forældre, pædagoger og medhjælpere vandt første runde, men der er fortsat brug for megen opmærksomhed på de signaler, politikerne og Børne- og Ungdomsforvaltningen sender om mulige ændringer i organiseringen af det pædagogiske arbejde. BUPL Hovedstaden og medlemmerne i København er klar til at arbejde for mere kvalitet i det pædagogiske arbejde og for bedre institutioner".

Bestyrelsen: Formand: Henriette Brockdorff (genvalgt)

Næstformand: Birthe Scheel (ikke på valg)

Kasserer: Kim Lohse (ikke på valg)

Hovedbestyrelsesmedlemmer: Erik Steppat (ikke på valg) og Mia Skou Jørgensen (nyvalgt)

HB-suppleanter: Walter Zeballos (ikke på valg) og Bjarne Kofoed (nyvalgt)

Faglige sekretærer: Nina Hemmingsen og Mia Skou Jørgensen (begge genvalg) og Jan Poulsen (ikke på valg)

Øvrige bestyrelsesmedlemmer: Winnie Svendsen, Hanne Paarup Christensen, Maria Eskildsen, Marchen Grith Jans og Hanne Glad Gregersen (alle genvalgt)

Lone Jørgensen og Khalet Mustafa (begge nyvalgte)

Bjarne Benda, Peter Abbondio, Ulla Mathiesen, Stina Aksnes, Elisabeth Lunding og Reidun Balle-Christensen (ikke på valg)







BUPL Fyn: Husk pædagogernes løn



Der var ikke meget diskussionslyst, da 101 stemmeberettigede medlemmer troppede op i Mødecenter Odense den 5. oktober til den årlige generalforsamling i BUPL Fyn.

"Det var en stille generalforsamling," siger Lars Søgaard Jensen, formand for BUPL Fyn.

"Der var kun 101 stemmeberettigede, det er væsentligt mindre, end der plejer at være," siger Lars Søgaard Jensen, der ikke har noget bud på, hvorfor fremmødet lå så meget under de 150 stykker, der plejer at komme til generalforsamlingen.

Generalforsamlingen vedtog enstemmigt regnskab, budget, arbejdsprogram og beretning.

Det var kun emner som professionsstrategi og de forestående overenskomstforhandlinger, og især dem, der kunne trække folk på talerstolen.

"Man har nogle forventninger om, at man skal have en ordentlig lønstigning den her gang. Og at det er vigtigt, at BUPL også denne gang får markeret sig og sagt, at det her er ikke kun FOA's medlemmer, der har et lønefterslæb, det er i høj grad pædagogerne," fortæller Lars Søgaard Jensen.

Bestyrelsen: Formand: Lars Søgaard Jensen (ikke på valg)

Næstformand: Anette Lukasiewicz (genvalgt)

Kasserer: Yvette Juul Christoffersen (nyvalgt)

Hovedbestyrelsesmedlemmer: Anette Lukasiewicz (genvalgt), Marianne Carlsen (ikke på valg)

HB-suppleanter: Tommy Bredal Storgaard (ikke på valg) og Karin Nicolaisen (genvalgt)

Den øvrige bestyrelse: Helene Svejgård Nielsen, Rikke Hunsdahl, Lise Ravn Jeppesen og Lene Rasmussen (var ikke på valg) Katrine Gryndahl og Thomas Aslev Jensen (alle genvalgt) Ulla Krake, Jørgen Kej, Lone Reinholdt (alle nyvalgte)





BUPL Nordjylland: Ny formand gør politisk comeback



390 fremmødte. Det der optog pædagogerne mest, var aftenens valg af ny fagforeningsformand og et nyt HB-medlem. Allerede i sommers meddelte den sygemeldte formand Birgit Elgaard sin afgang, og et garvet HB-medlem, Per Rishøj, havde ligeledes valgt at takke af.

Selvom valgene var sidste punkt på dagsordenen, lyttede forsamlingen aftenen igennem tålmodigt til beretningen og det fremtidige arbejde, der af næstformanden Liselotte Thomsen blev fremlagt så overbevisende, at de to punkter efterfølgende kunne enstemmigt vedtages.

Stemningen i salen var gennemgående fredelig og munter, måske påvirket af de krammeøvelser, som forsamlingen ved generalforsamlingens åbning var blevet kastet ud i af rappende og street-dansende unge fra fritidscentret Fri-Stedet. Lattermusklerne blev også rørt under kasserer Carsten Salbergs fremlæggelse af fagforeningens beskedne overskud på 135 kroner, der var så lille et beløb, at han havde taget et billede af det.

Kun en debat om fagforeningens opsigelse af sit abonnement på avisen Arbejderen, fik holdninger til at brydes. Tillidsrepræsentant i DUS Tornhøj, Anders Samuelsen, ønskede, at fagforeningen skulle genoptage abonnementet, fordi avisen ifølge medlemmet var den avis med flest artikler "af os, om os og til støtte for os pædagoger", som han sagde.

Bestyrelsesmedlem Hanne Bloch Ingvardsen svarede igen.

"Et abonnement på Arbejderen tenderer at støtte et politisk organ, og jeg mener, vi skal forblive politisk uafhængige som fagforening," sagde hun.

Efter kommentarer som: "Siden hvornår er Politiken blevet en upartisk avis?" og "Er vi da heller ikke politiske selv?" og "Vi spilder vores tid med den her diskussion", blev den endelige beslutning overladt til bestyrelsen.

Da valgene endelig skulle afvikles, overraskede det ikke, at 51-årige centerleder for Børne- og Ungehuset Løvbakken i Nørresundby, Inge Hansen, blev valgt. Der var nemlig ingen modkandidat. Inge Hansen sagde selv i sin tale forud for valget, at forsamlingen var det største ansættelsesudvalg, hun nogensinde har stået overfor, og at hun betragtede sit kandidatur som et politisk comeback lig det The Rolling Stones har gjort i musikkens verden. Hun har tilbage i 80 og 90'erne været både lokalt bestyrelsesmedlem, faglig sekretær og HB-medlem i BUPL, og er nu efter flere år på skolebænken tilbage i politik.

Det andet spændingsmoment var valget af Per Rishøjs afløser. Med 283 overbevisende stemmer vandt 34-årige David Nordstrøm, FTR i Hjørring, pladsen. Han var i kampvalg med Søren Petersen, der i stedet blev valgt til 1. suppleant til HB.

Bestyrelsen: Formand: Inge Hansen (nyvalgt)

Næstformand: Liselotte Thomsen (ikke på valg)

Kasserer: Carsten Salberg (genvalgt)

HB-medlemmer: David Nordstrøm (nyvalgt) og Liselotte Thomsen (ikke på valg)

HB-suppleanter: Søren Petersen (nyvalgt) og Grete Nielsen (genvalgt). Den øvrige bestyrelse: Hanne Bloch Ingvardsen, Torben Nielsen, Susan Andersen og Majbrit Michelsen (alle genvalgt). Linda Bisgaard, Ulla Bøjesen, Niels Jørn Routhe, Charlotte Jensen og Mette Buie (ikke på valg). Susanne Vigsø og Lars Holme (nyvalgt)





BUPL Nordsjælland: Diskussion i boder



I år gik generalforsamlingen i BUPL Nordsjælland, der blev holdt den 19. september i FrederiksborgCentret, nye veje, idet man undervejs valgte at lade de 162 deltagere gå ud til syv vidensboder for at diskutere. Og det var en god ide, fortæller næstformand i BUPL Nordsjælland Pernille Riis:

"Der var rigtig god diskussionslyst, og dialogen gik på fulde drøn ude i de vidensboder, vi havde lavet," fortæller hun.

Vidensboderne havde følgende emner: Løn og overenskomst, Kampen om ressourcerne, Kommunikation, TR/Konferencer, Ledelse, Pædagogisk Væksthus, Når medlemmet kommer i klemme.

Diskussionen i boderne blev skrevet ned (og kan findes på BUPL Nordsjællands hjemmeside), og nu er det BUPL Nordsjællands bestyrelses opgave at få diskuteret de indspark, der er kommet fra generalforsamlingen.

Det blev besluttet, at BUPL Nordsjælland skal iværksætte en undersøgelse, der skal kortlægge de vilkår, der er for at udøve TR-hvervet. På generalforsamlingen kom det nemlig frem, at tillidsrepræsentanter havde svært ved at få tid til at gå fra og passe deres tillidshverv.

Bestyrelsen: Formand: Lars Christensen (genvalgt)

Næstformand: Pernille Riis (ikke på valg)

Kasserer: Christa Thestrup, (genvalgt)

HB-medlemmer: Dorte Djurslev Jensen (ikke på valg), Connie Madsen (nyvalgt som HB-medlem)

Øvrige bestyrelsesmedlemmer: John Saunders, Annette Bisgaard, Anders H. Jensen, Bernfried Biron, Helle Torp Pedersen, Ingrid Madsen, Karen Jensen, Mette Brix Curtis, Ole Nielsen, Steen Louis, Peter Nielsen











BUPL Sydøst: Stress



Det var især pædagogernes psykiske arbejdsmiljø, der blev diskuteret, da BUPL Sydøst holdt generalforsamling i Vordingborg Medborgerhus den 11. oktober. Formand Ulla Smedegaard, der blev genvalgt, fortæller, at de 90 fremmødte var optagede af, at kommunerne var begyndt at uddanne stresskonsulenter for at afhjælpe problemerne med stressede pædagoger.

"Min klare holdning er, at stresskonsulenter gør stress til et problem for den enkelte ansatte i stedet for at gå ind og se, hvorfor opstår den stress, og hvordan kan vi håndtere det her kollektivt. Folk ville gerne diskutere, hvordan man gør det til et kollektivt ansvar, at det psykiske arbejdsmiljø er i orden, så stress ikke opstår," fortæller Ulla Smedegaard og påpeger, at de udefrakommende krav og forventninger, gennem lovgivning og kommunale indsatsområder, er med til at stresse pædagogerne.

Hun kunne glæde sig over enstemmig opbakning fra generalforsamlingen.

"Vi har aldrig før fået totalt enstemmig opbakning til alt, hvad der blev fremlagt. Der har aldrig været større opbakning, både verbalt og i forhold til stemmeafgivelsen, og det er da interessant i forhold til de kritiske røster, der var omkring fusionen," siger Ulla Smedegaard.

Bestyrelsen: Formand: Ulla Smedegaard (genvalgt)

Næstformand: Bøje Kristiansen (ikke på valg)

Kasserer: Gert Lorentzen (genvalgt)

Hovedbestyrelsesmedlemmer: Mette Gerdøe (genvalgt), Helle D. Olsen (ikke på valg)

1. HB-suppleant: Irene Pedersen (nyvalgt), 2. HB-suppleant: Jens Peter Ørregaard (ikke på valg)

Den øvrigte bestyrelse: Nyvalgt: Kristina Benzon, Lisbeth Søndergaard. Genvalgt: Knud Ærbo, Mette Laurentzius, Bente Mortensen, Kristian Thorsted. Ikke på valg: Jens Peter Ørregaard, Susanne Lindskov, Flemming Jørgensen, Erich Mix, Helle D. Olsen, Irene Pedersen, Flemming Stemark

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.