Fang det fede job

I 2007 meldte hver femte kommune ud, at de havde store problemer med at rekruttere pædagoger.

Det var dengang, hvor det var arbejdstager og ikke arbejdsgiver, der kunne vælge og vrage. Hvor der var nok af ledige job.

Siden har situationen udviklet sig dramatisk. Tusindvis af pædagogjob er forsvundet, og kapløbet om de ledige stillinger i landets institutioner har aldrig været større end nu.

Tallene taler deres eget dystre sprog. Måned for måned stiger arbejdsløsheden blandt uddannede pædagoger.

Ifølge de seneste statistikker fra BUPL-A's Forsikringssekretariat var lidt flere end 3000 pædagoger berørt af ledighed i august. Det er en stigning på over 30 procent i forhold til august 2009. Den aktuelle ledighedsprocent er på 3,5 procent, mens den for to år siden var nede på 2,0 procent.

Spørgsmålet er derfor: Hvad gør man, hvis man er blevet langtidsparkeret i ledighed eller er nyuddannet? Hvordan slipper man gennem nåleøjet og scorer det fede job?

For at få svar på de spørgsmål har Børn&Unge talt med tre erfarne institutionsledere, som masser af gange har siddet for enden af bordet ved en jobsamtale. De giver deres ærlige og ligefremme bud på, hvad de går efter ved nyansættelser.

Svarene indeholder måske visse overraskelser: For eksempel anfører en af de adspurgte chefer, at hun foretrækker pædagoger, der er i god fysisk form, og som lever sundt. En anden advarer om at møde op til jobsamtalen i højhælede sko.

Men læs selv og bliv klogere på din måske kommende chefs krav.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.