875 pædagoger har mistet dagpengene

Det er ærgerligt for de ledige, at politikerne ikke taler om løsninger, men lægger dem i syltekrukker, siger Lasse Bjerg Jørgensen, formand for BUPL’s a-kasse.

På to et halvt år er 875 pædagoger røget ud af dagpengesystemet.

På grund af it-problemer i Beskæftigelsesministeriet er det i øjeblikket ikke muligt at sige, hvor mange, der efterfølgende er kommet i arbejde eller har uddannet sig ud af den dagpengeløse tilværelse. Det vil tidligst være muligt i juli.

Da it-systemet stadig virkede, kunne man se, at kun en meget lille andel af de ledige pædagoger kom i arbejde, efter at de havde mistet dagpengeretten. Kun knap 22 procent af de medlemmer, der mistede dagpengeretten i januar 2014, var i lønnet arbejde fem måneder efter.

Formand for BUPL-A Lasse Bjerg Jørgensen mener, at det er rigeligt, at 875 pædagoger er faldet ud af dagpengesystemet, når man ser på den ledighed, der er inden for pædagogfaget, som svinger mellem 4,3 og 4,7 procent.

»875 er stort tal. Og de pædagoger, der er så uheldige at falde ud, skal vide, at vi i BUPL gør, hvad vi kan for at påvirke folketingspolitikerne til ændre loven om dagpenge, så den bliver bedre og mere fleksibel. Ikke mindst er en ændring af genoptjeningsperioden vigtig for vores medlemmer, fordi de har svært ved at få varige job, men kun korte vikarjob, som desværre ofte ikke er nok til, at de igen kan få dagpenge,« siger han.

Lasse Bjerg Jørgensen mener, at de forældede tal, som politikerne forholder sig til, påvirker debatten i valgkampen.

»Politikerne lægger mulige løsninger i syltekrukker, og det må være rigtig frustrerende at stå og kigge på fra sidelinjen. De henviser alle sammen til Dagpengekommissionens udspil og udskyder dermed selv at tage stilling. Og det er rigtig ærgerligt for alle de mennesker, som står i en usikker situation, at de ikke af debatten kan høre, om politikerne er på vej til at løse deres problemer eller ej,« siger han.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.