Disse podcasts lytter andre pædagoger til. Har du hørt dem?

Se, hvilke podcasts om forskning, viden og praksis i pædagogik der har fået flest pædagoger til at lytte med. Og hør eller genhør dem.
Mand lytter til podcast
Har du selv hørt de mest populære episoder af Børn&Unge Podcast?

Hvad skal du have i ørerne, når du soler dig, slår græsset eller synker ned i sommerhusets sofa?

Bliv inspireret af de mest populære episoder fra Børn&Unge Podcast, eller find os i din podcastapp, og gå på opdagelse blandt de over 100 afsnit, vi har udgivet indtil nu.

 

Børns leg skal tages alvorligt

Pas på med at sige, at fri leg er den eneste rigtige form for leg. For så risikerer du som pædagog at sætte dig selv uden for indflydelse.

Det mener legeprofessor Helle Marie Skovbjerg, der har udgivet bogen '10 tanker om leg'. Du kan høre om den, og om hvorfor viden om leg bør tages alvorligt på linje med andre typer af pædagogisk viden.

Et sted, de har set kritisk på legen, er i Seden Børnehus. Pædagog Maj-Britt Henriksen og pædagogisk leder Pernille Tange fortæller om de store ændringer, det har krævet, og om de gode resultater, de har opnået.

Omsorg: Pædagoger sætter ord på kerneværdien

Omsorg er en pædagogisk kerneværdi. Men hvordan definerer du den? Og hvad har pædagogisk omsorg med en slyngplante at gøre?

Et hold forskere fra Roskilde Universitet og pædagoger fra fem forskellige institutioner har sammen forsøgt at indkredse begrebet 'omsorg'.

Hør barndomsforsker Kim Rasmussen fortælle om forskningen og resultatet, og tag med til vuggestuen Den Gule Prik, hvor pædagog Matilde Fabricius og leder Gry Hybschmann Larsen deler ud af deres erfaringer med og tanker om professionel omsorg.

Science er da ikke for pædagoger. Eller hvad?

Natur, Udeliv og Science. Det er det tema i den styrkede pædagogiske læreplan, mange pædagoger har sværest ved at løfte i hverdagen. Det vil en gruppe pædagoger, forskere og studerende og et bibliotek gøre noget ved. Og de er allerede i fuld gang.

Tag med Børn&Unge Podcast til mini-science-festival på Blågårds Plads i København, hvor vuggestue- og børnehavebørn, pædagoger og studerende får mulighed for selv at prøve kræfter med alt fra robotter til magnetisme.

Men festivalen var ikke kun for fornøjelsens skyld. Der er større tanker bag legen. Hør selv i denne episode.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.