Pædagog-trængsel i KTO-toppen
Pædagog-trængsel i KTO-toppen
Den pædagogiske branche har fået placeret sig centralt i forhandlingsfællesskabet KTO's vigtigste organ - det otte medlemmer store forhandlingsudvalg.
Forbundsformand Bente Sorgenfrey fra BUPL, der hidtil har været ene om at repræsentere pædagog-området i udvalget, har nu fået selskab af forbundsformand Kirsten Nissen fra Socialpædagogernes Landsforbund (SL) og Jakob Bang fra Pædagogisk Medhjælper Forbund.
Dertil kommer, at den nyvalgte formand for KTO, forbundsformand Dennis Kristensen fra Forbundet af Offentligt Ansatte, også har en slags rod i pædagogikken, idet den pædagogiske sektor i FOA tæller 33.000 medlemmer. Langt de fleste af dem er dagplejere, men der er også en del pædagoger og pædagogmedhjælpere i blandt.
Forhandlingsudvalgets sammensætning beror på en magtdeling, som giver LO-forbundene fire pladser, FTF-forbundene tre pladser og Akademikernes Centralorganisation én plads. Personvalgene foretages i valggrupperne hver for sig. FTF-forbundene kan således ikke blande sig i, hvem LO-forbundene vælger - og vice versa.
En hemmelighed er det dog ikke, at der er dem i KTO-fællesskabet, som synes, at pædagogområdet har fået lige i overkanten af, hvad de burde. Den plads, som PMF's Jakob Bang indtager, havde de - Bangs evner ufortalte - hellere set gå til en repræsentant for de ufaglærte kvinder.
Det ny forhandlingsudvalg, hvis valgperiode rækker frem til december 2004:
LO-valggruppen: Dennis Kristensen, Forbundet af Offentligt Ansatte, Kim Simonsen, HK/Kommunal, Jakob Bang, PMF, og Kirsten Nissen, SL.
FTF-valggruppen: Anders Bondo Christensen, Lærernes Centralorganisation, Connie Kruckow, Dansk Sygeplejeråd, og Bente Sorgenfrey, BUPL.
Akademikernes Centralorganisation: Svend M. Christensen.
Medlemmerne af forhandlingsudvalget har hver især en personlig suppleant. Bente Sorgenfreys er faglig sekretær Allan Baumann.