Jeg sparer ekstra op for at få frihed

Nicoline Holm-Jørgensen har oprettet en supplerende pensionsopsparing. Hun vil have mulighed for selv at bestemme, hvornår hun går på pension.

Nicoline Holm-Jørgensen (44 år)har en mand, som er seks år ældre end hende. Når han går på pension, vil parret gerne have mulighed for at tilbringe en masse tid sammen. Rejse og den slags. Men det kan blive svært, hvis hun på det tidspunkt stadig mangler seks år af arbejdslivet og den tilhørende pensionsopsparing.

Derfor har hun selv oprettet en supplerende pensionsopsparing, hvor hun lægger 500 kroner til side hver måned.

Ifølge Pædagogernes Pensionskasse, PBU, bør alle pædagoger gøre hende kunsten efter og tænke på deres pension tidligt i karrieren. For selvom pædagogernes pensionsforhold er blevet bedre og bedre de seneste år via overenskomstforhandlingerne, risikerer mange at have en for lille pensionsopsparing, når de forlader arbejdsmarkedet. Først og fremmest, fordi så mange pædagoger arbejder på deltid.

»Det giver mig større frihed. Jeg har mulighed for at gå ned i tid sidst på karrieren, og jeg kan også vælge at stoppe helt og gå på efterløn,« siger Nicoline Holm-Jørgensen, der har en supplerende pensionsopsparing i PBU’s Weekendpension.



Er ikke bagud. Den ekstra opsparing skyldes ikke, at Nicoline Holm-Jørgensen er bagud med pensionsopsparingen. Hun er fuldtidsansat i Bøgebjerg naturbørnehave i Kerteminde Kommune og har arbejdet på fuldtid i alle de 17 år, hun har været uddannet pædagog.

Og selvom hun har to børn, har Nicoline Holm-Jørgensen ikke haft behov for at gå ned i timer på noget tidspunkt.

»Nu er mine børn store, og jeg skal ikke længere betale for, at de skal gå i vuggestue, børnehave eller andre institutioner. Det frigiver penge i mit husholdningsbudget, og nogle af dem går nu til den supplerende pensionsopsparing,« siger hun.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.