Den entreprenante leders succes

Prisværdigt, at Haraldsgårdens leder turde handle politisk, siger formanden for BUPL’s Lederforening, Sanne Lorentzen.

Lederen af Haraldsgården, Trine Mortensen, er en entreprenant kvinde. Hun var fremme i skoene og pressede på over for de lokale politikere. Det var hendes institution, som blev Københavns nye døgnåbne institution. Det mener Sanne Lorentzen, der er formand for BUPL’s Lederforening.

»Trine er den type leder, som hele tiden positionerer sin institution i forhold til, hvad der er politisk muligt. Hun holder øje med, hvad der er brug for i institutionens lokalområde. Hun følger med i, hvilke politiske vinde, der blæser, og så prøver hun at få de udfordringer, politikerne gerne vil have løst, til at gå op med det behov, lokalområdet og institutionen har,« siger Sanne Lorentzen.

»Hun er entreprenant og proaktiv. Hun er professionel, fordi hun forholder sig til, hvordan hun kan opkvalificere medarbejderne og løfte hele institutionen. Haraldsgården var udfordret, fordi der manglede børn i lokalområdet, og det problem blev løst, da institutionen åbnede hele døgnet. Det er godt gået,« siger Sanne Lorentzen, som opfordrer pædagogiske ledere til at agere politisk.

»Man skal ikke være bange for at drive politik som leder. Lederne er ansat i en politisk ledet organisation og skal turde lede ind i den politiske kontekst,« siger hun.

Københavns Kommune har i mange år kun haft én institution – den i Vartov i indre København – som tilbyder pasning hele døgnet. Idéen til, at kommunen skulle have endnu en døgnåben instituion blev født politisk i starten af 2015. Det opdagede Trine Mortensen, fordi hun altid læser dagsordener og referater fra børne- og unge-udvalgets møder.

Institutionslederen sørgede for opbakning fra sine egne to bestyrelser i den selvejende institution, og så tog hun ellers kontakt til forvaltningen og politikerne, for at Haraldsgården kunne komme i betragtning som ’døgn’.

Det lykkedes, og efter fire måneder, 1. august, var Haraldsgården klar til at tage imod de første børn. I dag har hovedstaden to døgnåbne institutioner – Vartov og Haraldsgården.

I alt 100 børn står på venteliste til døgnpasning.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.