BUPL mener: Stor tillid til pædagogerne

Den professionsfaglighed, pædagoger udfolder i hverdagen på institutioner landet over, rummer en nærhed og et nærvær, som man ikke kan fuske sig til.

På de seneste fem år er pædagogernes troværdighed steget kraftigt, viser en ny undersøgelse fra analysebureauet Epinion, som i denne uge offentliggøres i Ugebrevet A4. Befolkningen anser pædagoger for mere troværdige end f.eks. advokater. En af forklaringerne kan være, at den voksne generation af i dag selv har gået i institution og derfor har haft pædagoger som betydningsfulde voksne i deres egen barndom.

Vi kan kun være glade for, at virkeligheden ser sådan ud.

Samtidig kommer det ikke helt bag på os!

Den professionsfaglighed, pædagoger udfolder i hverdagen på institutioner landet over, rummer en nærhed og et nærvær, som man ikke kan fuske sig til. Forældre skal have begrundet tillid til, at deres børns institutionelle dagligdag er både tryg og udviklende, og som kompetente og engagerede professionelle omsorgsgivere er pædagogerne med til at sikre dette.

Andre faggrupper i den offentlige sektor, f.eks. sygeplejersker, lærere og hjemmehjælpere, har også en høj troværdighed i befolkningen. På trods af diverse nedskæringer, omstruktureringer og evindelige mediedebatter om, hvor dårligt det dog står til, er der en udbredt tro på og tillid til fagenes udøvere. Det spiller utvivlsomt en rolle, at de fagområder, der er tale om her, er menneske-til-menneske-arbejde.

I den anden ende af undersøgelsens troværdighedsskala finder vi bl.a. politikere, journalister og - nå, ja - fagforeningsledere. Det sidste kan man jo godt blive lidt utilpas ved, men det må så anspore til øget synliggørelse og målrettethed i arbejdet, for budskabet i undersøgelsen er ganske klart, at den daglige indsats tæller mere end de mange ord.

Det er også værd at minde hinanden om nu, hvor vi lige har været samlet til 1. maj-møder landet over. Der har været mange gode arrangementer, og vi har styrket og bekræftet hinanden i, at en anden politik er mulig.

Netop i disse år træder det jo tydeligere og tydeligere frem, at 1. maj som markering af kamp ikke er blevet gammeldags. Den nuværende regerings asociale politik cementerer ulighederne i vores samfund, og klasseskellene bliver dybere og tydeligere.

1. maj er ikke bare gode ord på dagen, men også et løfte om og en forpligtelse på det fortsatte og konkrete arbejde i de fællesskaber, der øger vores gennemslagskraft og dermed vores troværdighed!

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.