Brok fik et spark bagi

I Skovby-Stjær Børnehus var det lokale MED-udvalg (LMU) frustreret over manglende interesse for deres arbejde, og der var også en del brok. Men så fik de et SPARK.

Det ville vi

I LMU oplevede vi, at vores kollegaer ikke havde den store interesse for vores arbejde eller for at blive valgt ind i udvalget. Der kom ikke input til, hvad vi skulle drøfte på vores møder, og referaterne blev sjældent læst. Vi prøvede at skrive, at der var flødeboller til dem, som havde læst referaterne først, men vi ville jo gerne ud til alle 70 medarbejdere. Vi ville gøre LMU mere synlig, så det ikke bare var en gruppe, som mødtes hver anden måned. Desuden ville vi minimere brok i krogene blandt medarbejdere, som var frustrerede over til tider uforudsigelige arbejdsdage.



Sådan gjorde vi

Vi fik en SPARK-konsulent til at skræddersy et forløb til os på 12 måneder, hvor udvalget og ledelsen mødtes med ham i alt fire gange. Her fik vi øjnene op for, at vi skulle arbejde mere dynamisk på samme måde, som vi gør med børnene. Og mødereferaterne hænger nu på toilettet. Alt i alt betyder det, at LMU er blevet meget mere synlig i hverdagen og til vores fællesmøder. Her rejser udvalgsmedlemmerne sig op og fortæller, hvad de arbejder med. De beder også om input blandt deres kolleger til at forbedre arbejdsmiljøet.



Det lærte vi

Vi har fået en mere dynamisk tankegang, hvor vi er omstillingsparate og løsningsorienterede. Derudover har vi ændret vores MUS-skema, så man sætter nogle mål med den nærmeste leder, som efterfølgende bliver delt med ens kolleger. Efter et halvt år bliver skemaet taget op igen. På den måde kan vi se, om man når de mål, man sætter sig. Forløbet har forbedret samarbejdet, og vi har lært at se det positive i brok, fordi vores kolleger nu byder ind med løsninger i forhold til de udfordringer, som de står med, fremfor at gå med det for sig selv.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.