Folketinget vil hæve pensionsalderen: Se, hvornår du kan ’gå fra’
Folkepensionsalderen er i øjeblikket 67 år. Men den vil stige løbende de kommende år.
Og lige nu forhandler Folketinget om endnu en udskydelse af pensionsalderen. Denne gang skal Folketinget bestemme, om aldersgrænsen i 2040 skal hæves til 70 år.
Den ide bør Folketinget dog pakke langt væk, hvis man spørger BUPL og resten af den danske fagbevægelse.
Landets pædagoger er da også kun i gennemsnit knap 65 år, når de stopper i faget. Og allerede nu tvinges mange pædagoger til at gå fra før pensionsalderen på grund af nedslidning. Ofte med et økonomisk presset seniorliv til følge.
”Pensionsalderen kan ikke blive ved med bare at stige og stige. Pædagoger har et hårdt fysisk og psykisk arbejdsmiljø og skal ligesom alle andre have lov at nyde deres senior-år efter et langt arbejdsliv,” siger Elisa Rimpler.
Brug for langt bedre vilkår, hvis pædagoger skal holde længere
Folketinget har vedtaget, at der hvert femte år skal stemmes om, hvorvidt folkepensionsalderen skal hæves. Der er altså udsigt til, at folkepensionsalderen på sigt skal endnu højere op.
Men hvis Folketinget forventer, at pædagoger skal arbejde, til de er over 70 år, kræver det langt bedre vilkår i faget. Det understreger BUPL-formand Elisa Rimpler:
”Vi skal gøre meget mere for at skabe et arbejdsliv, vi kan holde til. Som det er nu, forlader 70 procent af pædagogerne arbejdsmarkedet før folkepensionsalderen. Hvad nytter det så at hæve pensionsalderen?”
Læs også: Nye pensionstal: Pædagoger står langt dårligere end lærere og sygeplejersker