Første dag i faget: Det drømmer dine kommende kolleger om

Hvorfor vil du læse til pædagog, og hvad vil du bruge din uddannelse til? Børn&Unge har mødt tre nye pædagogstuderende, der netop har taget fat på uddannelsen.
Pædagogstuderende Jonas Mikkelsen
Mød tre pædagogstuderende, der netop har taget hul på studiet.

250 nye studerende strømmede mandag morgen ind på pædagoguddannelsen på VIA i Aarhus. Børn&Unge snakkede med tre af dem. Fælles for dem er, at de interesserer sig for mennesker, vil lære noget mere teori, og at de ikke har lagt sig fast på, hvad de skal lave, når uddannelsen engang er i hus.

 

Camilla Krogh: “Jeg er glad for, at det er en bred uddannelse”

Pædagogstuderende Camilla Krogh

Hvorfor vil du være pædagog?

“Jeg har 3,5 års erhvervserfaring fra skole, SFO og dagtilbud. I sabbatårene arbejder mange jo enten på en restaurant eller som medhjælper. Jeg er glad for, at det var en mulighed at være medhjælper, og det gjorde mig interesseret i faget."

"Jeg interesserer mig meget for, hvorfor mennesker gør, som vi gør. Hvorfor gik vi nye studerende bestemte steder hen i gymnastiksalen, hvor vi mødtes før, og hvorfor gør børn i en børnehave, som de gør. Den slags er spændende. Og så kan jeg godt lide, at det er en bred uddannelse, som kan tage mig mange steder hen.”

Hvad forventer du af studiet?

“Jeg er spændt på det, for nu har jeg arbejdet inden for faget, og det er meget forskelligt, hvad folk siger. Nogen siger, at jeg skal skrue forventninger helt ned, mens andre siger, at de skal skrues helt i vejret. Jeg er meget åben lige nu, og min plan er at danne mit eget indtryk.”

Ved du, hvad du vil, når du er uddannet?

“Jeg er åben. Jeg har prøvet dagtilbud og SFO, så lige nu tænker jeg, at specialområdet kunne være spændende, men jeg finder ud af hen ad vejen, hvor det kan tage mig hen.”

 

Jonas McMillan Mikkelsen: “Det passer mig godt, at praktikken fylder“

Pædagogstuderende Jonas Mikkelsen

 

Hvorfor vil du være pædagog?

“Jeg kan godt lide at arbejde med mennesker – at arbejde med relationerne i forskelige rammer. Jeg har taget en friluftsuddannelse i Norge og vil gerne arbejde med mennesker ude i naturen. Det kan både være børn og voksne.”

Hvad forventer du af studiet?

“Jeg forventer, at jeg får nogle kompetencer i forhold til at arbejde med mennesker. Det passer mig godt, at praktikken fylder en del. Jeg vil meget gerne ud og prøve teorien af i praksis i stedet for at sidde i et klasseværelse hele tiden. Det er vigtigt for mig.”

Ved du, hvad du vil, når du er uddannet?

“Jeg har helt bevidst forsøgt ikke at forholde mig til det. Specialpædagogik lyder interessant, men jeg ved det ikke endnu. Det vil være en ret fed kombination, hvis jeg kan komme til at arbejde med både natur, mennesker og pædagogik.” 

 

Mia Scheel: “Jeg kan godt lide at gøre en forskel for børn”

Pædagogstuderende Mia Scheel

 

Hvorfor vil du være pædagog?

“Jeg har arbejdet i en vuggestue i Aabenraa det seneste år. Jeg kan godt lide at være en del af børnenes liv og at gøre en forskel for dem. Jeg glædede mig til at komme på arbejde mandag morgen. Når jeg lærer noget mere, kan jeg arbejde med børn på en anden måde.”

Hvad forventer du af studiet?

“Jeg forventer, at det er et åbent og socialt studie, og så forventer jeg blandt andet at få en større forståelse for det enkelte menneske. Jeg ved endnu ikke, hvilken retning jeg vil vælge. Det finder jeg ud af hen ad vejen.”

Ved du, hvad du vil, når du er uddannet?

“Jeg har jo prøvet vuggestue, og det kan jeg godt lide, men jeg er åben for det hele. Det er rart, at der er flere muligheder, så jeg ser, om der for eksempel er undervisere, som gør, at jeg får en særlig passion for at gå i en bestemt retning.”

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.