Ønsker at skabe fællesskab: Pædagogstuderendes podcast hitter
Ønsker at skabe fællesskab: Pædagogstuderendes podcast hitter
Jeg når kun lige at give Nanna Hovgaard hånden, før hun både har bestilt en juice på caféen, hvor vi mødes, fortalt mig om det band, hun spiller i og spurgt ind til mine sommerferieplaner.
Der er ingen tvivl om, at Nanna er en kvinde med mange jern i ilden, men på trods af den hektiske entre, formår hun at følge op på mit sommerferiesvar med et nærvær, der næsten overrumpler mig. Nannas engagement er ikke til at tage fejl af: Hun går hundrede procent ind i alle de projekter, hun involverer sig i. Seneste projekt på Nannas to do-liste er ’Fries before guys’, som er en samtalepodcast, hun udgiver med sin veninde Josephine Kühn.
»Josephine fik den idé, at vi skulle optage vores samtaler, fordi vi taler om nogle ting, som vi ikke oplever, at andre tør tale om,« siger Nanna, der indtil for nylig var pædagogstuderende på Campus Carlsberg. Hun tog orlov fra studiet, da podcasteventyret begyndte at tage fart.
»Jeg har ellers altid godt kunnet tænke mig at arbejde med udsatte børn eller udsatte familier. Jeg tror, at jeg har et særligt blik for det, måske fordi, at jeg er god til at hjælpe andre mennesker til at sætte ord på deres følelser,« siger Nanna, der siden januar 2016 har udgivet podcastafsnit, hvor hun sammen med Josephine sætter ord på emner, der handler om alt fra angst, sex, og forventningspres til eksamenstress, kærester og akavethed.
500.000 downloads. Ens for afsnittene er, at for hver fredag, de uploader et nyt, strømmer det til med nye lyttere. Allerede i år er deres podcast blevet downloadet flere end 500.000 gange. Men det er ikke kun tallene, der indikerer, at de unge kvinder har succes.
»Vi får dagligt beskeder fra folk, der skriver, at podcasten har ændret deres syn på dem selv, og at de ikke længere føler sig alene. Og det er jo det, vi ønsker at skabe: et fællesskab om, at man ikke er alene om at føle sig usikker på livet,« siger 25-årige Nanna og uddyber:
»Vi tager altid udgangspunkt i os selv, og det er helt klart vores styrke. For eksempel oplevede Josephine, at hendes veninde begik selvmord. Det var jo ekstremt personligt, men også meget vigtigt for hende, at vi fik talt om det. Vi har ikke journalistisk baggrund, og vi tænker ikke over, hvad der er en god historie, vi tænker bare over, hvad der fylder noget for os,« siger Nanna, der i dag bruger mere end 30 timer ugentligt på at klippe, tilrettelægge, besvare mails og deltage i events og interview i forbindelse med podcastprojektet.
Af netop den årsag, måtte hun sige på gensyn til pædagogstudiet.
»Det har været lidt af et nederlag for mig, at jeg måtte tage orlov, men jeg kan ikke nå det hele.
Jeg ville ønske, at studiet kunne tilrettelægges på en måde, så der også var plads til sådan nogle som mig, der laver alt muligt andet ved siden af,« siger Nanna, der ved siden af podcastproduktionen også er sanger i bandet Idared.
I øjeblikket er Josephine og Nanna på jagt efter sponsorer til deres podcasts, og de har allerede skrevet kontrakt med Bauer Media, der skal hjælpe dem yderligere på vej.
»Jeg bliver nødt til at satse på det her, og så må jeg gøre pædagogstudiet færdigt senere. Men det er ærgerligt, for jeg brænder virkelig for det,« siger Nanna.