Kamp om pladserne i BUPL-toppen
Kamp om pladserne i BUPL-toppen
De syv nuværende medlemmer af BUPL's forretningsudvalg søger alle genvalg for en ny to-årig periode. Det bekræftede de på et møde i hovedbestyrelsen i sidste uge. På samme møde kom det frem, at også formanden for BUPL Fyn, Lisbeth Schmidt Jespersen, og næstformanden for BUPL København, Allan Baumann, stiller op.
Det betyder, at der for første gang i mange år bliver kamp om pladserne i forbundsledelsen. Vinderne findes på sidstedagen af BUPL's 6. ordinære kongres, som finder sted 28.-30. november på Hotel Nyborg Strand.
Selv om begge de nye kandidater er tilsluttet det såkaldte VelfærdsInitiativet i BUPL, forsikrede Allan Baumann på hovedbestyrelsesmødet, at de ikke stiller op som et hold.
Direkte adspurgt svarede Baumann, at hverken han eller Lisbeth Schmidt Jespersen har lagt sig fast på, hvilken post i forretningsudvalget, de går efter.
»Jeg vil dog sige, at vi på et møde med forretningsudvalget begge to tydeligt markerede, at vi ikke ser noget fornuftigt alternativ til den formand, som vi har siddende nu,« sagde Allan Baumann.
De ni kandidater. Valget til forretningsudvalg implicerer i alt fire valghandlinger. Først vælges forbundsformand, dernæst forbundsnæstformand, derpå hovedkasserer og til sidst fire faglige sekretærer.
Da der er mulighed for at anmelde sin kandidatur helt frem til selve valghandlingens start, kan det ikke udelukkes, at der bliver flere om budet, end de ni, som indtil dato har meldt sig. De ni er forbundsformand Bente Sorgenfrey, forbundsnæstformand Annette Trads Hansen, hovedkasserer Henning Pedersen og de fire faglige sekretærer Ove Bendix Larsen, Lis Pedersen, Connie F. Nielsen og Lars Udengaard samt de "udefra kommende" Allan Baumann og Lisbeth Schmidt Jespersen.
Valgperioden for medlemmerne af forretningsudvalget, der har den daglige, politiske ledelse af BUPL, er to år.
Alle kandidater, som har meldt sig inden 1. november, vil blive præsenteret i Børn&Unge op til kongressen.
Ny stil. På de seneste par kongresser har været hård kritik af den måde, hvorpå forretningsvalgets medlemmer og især disses suppleanter blev valgt. Meget sene kandidat-opstillinger gjorde det nemlig svært for de delegerede at få indblik i de opstilledes forudsætninger og fagpolitiske grundlag.
Det er baggrunden for, at der denne gang meldes så tidligt og åbent ud om, hvem der stiller op til forretningsudvalget. Den nye stil blev introduceret af forretningsudvalget, da de syv medlemmer allerede for flere uger siden meddelte, at de hver for sig agtede at søge genvalg. Samtidig blev eventuelle andre kandidater opfordret til at stå åbent frem. Altsammen med det formål at give de kongresdelegerede et bedre grundlag at stå på, når de skal tage stilling til, hvem de vil have siddende i forbundsledelsen.
Den nye og mere åbne fremgangsmåde ændrer dog ikke på det forhold, at kandidater kan melde sig helt frem til selve valghandlingen på kongressen. Det har dog sine omkostninger at vente så længe, idet disse kandidater ikke får mulighed for at blive præsenteret i nærværende fagblad forud for kongressen.