GENERALFORSAMLINGER BUPL KØBENHAVN - Lederne blev buhet ud

Ledere og assistenter førte en følelsesladet debat om hovedbestyrelsens lederpapir på generalforsamlingen i BUPL København

Modstanderne af en særlig lederrepræsentation på kongressen havde røde hænder af at klappe, da de forlod generalforsamlingen i BUPL København i Amager Selskabslokaler torsdag den 3. oktober. Omvendt gik en femtedel af de 150 fremmødte medlemmer hjem fra generalforsamlingen med en fornemmelse af ikke at være velkomne i BUPL. De var ledere og havde forgæves stemt for lovændringsforslaget om at give fem delegerede medlemmer af det centrale lederråd taleret og stemmeret på kongressen. En af dem var repræsentant i det centrale lederråd, Margot Clemmensen, der mener, at der er behov for en særlig lederforening i BUPL til at varetage denne medlemsgruppes interesser.

»I arbejdssituationer, hvor lederen skal forhandle løn, foretage afskedigelser eller forholde sig til arbejdsnedlæggelser, risikerer hun at komme i klemme i en fagforening, der også varetager assistentens interesser. Jeg synes, det er uklogt af bestyrelsen og assistenterne ikke at imødekomme vores beskedne ønske om en delegation til kongressen, der kan tale ledernes sag,« siger Margot Clemmensen.

Hun beskriver debatten på generalforsamlingen som meget følelsesladet - til tider ubehagelig, når der blev buhet af de talende.

Også formand Henriette Brockdorff er chokeret over den dårlige stemning. Hun selv stillede sig som formand i en særlig position ved at gå imod bestyrelsens forslag til ledelsespolitik og faktisk anbefale et ja til en delegation.

»Jeg har stor forståelse for lederrådets forslag og støtter delegationen, men kun såfremt lederne udelukkende får taleret og ikke stemmeret,« siger Henriette Brockdorff.

Men for Margot Clemmensen og lederne er det ikke nok.

»Der er utaktisk af bestyrelsen ikke at tage os alvorligt. Vi har brug for en selvstændig stemme på kongressen. Som det er nu, er lederne på kongressen repræsentanter for alle medlemmer, og bliver det ikke anderledes, tror jeg, lederne i fremtiden vil søge andre organiseringsformer,« siger hun.

Henriette Brockdorff fortæller, at lederdebatten medførte kampvalg til både hovedbestyrelse og delegationen. Allan Baumann fik en modkandidat til bestyrelsesposten, og Lorraine Warnock stillede op til delegationen.

»Det blev vigtigt ved valgene at markere sin uenighed med bestyrelsen,« siger Henriette Brockfdorff.

Til glæde for assistenter og til sorg for ledere blev ingen modkandidater dog valgt. Det betød, at bestyrelsen fik følgende sammensætning.



Bestyrelsen. Formand: Henriette Brockdorff, ikke på valg. Næstformand: Allan Baumann, genvalgt. Kasserer: Kim Lohse, genvalgt. HB-medlemmer: Allan Baumann, genvalgt, og Erik Steppat, ikke på valg. 1. suppleant til HB: Ulla Mathiesen, genvalgt. 2. suppleant til HB: Henriette Brockdorff, ikke på valg. Den øvrige bestyrelse: Nyvalgt: Lorraine Warnock, Uffe Torees Hanson, Trine Sonne Sørensen.

Genvalgt: Sus Dreyer, Aage I. Johansen, Walter Zeballos, Elisabeth Lunding, Suzanne Husum, Leif Boss.

Ikke på valg: Camilla Mannov, Nina Hemmingsen, Erik Nielsen, John Thue Hansen, Arne Pedersen, Stine Aksnes, Marianne Wille Jørgensen.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.