Generalforsamlinger 2001; BUPL-København: Nej til fusion, ja til samarbejde

Tre fjerdedele stemte nej til fusion, men det var samtidig et ja til samarbejde med PMF, siger formand

Cirka 200 af 2500 mulige var mødt op til generalforsamling i BUPL Købehavn torsdag aften den 4. oktober. Især spørgsmålet om fusion optog medlemmerne på generalforsamlingen, og ved en vejledende afstemning stemte 75 imod, mens 25 stemte for. Resten af de fremmødte havde forladt generalforsamlingen, inden afstemningen kom på. Derimod var der ingen debat om overenskomsten, OK-2, hvor bestyrelsens oplæg gik glat igennem. Bestyrelsen lægger op til krav om mere effektiv lønforhandlingsproces, et udvidet antal feriedage til mindst fem, og at alle kommunalt ansatte skal have ret til en seniorpolitisk ordning. Bestyrelsens beretning og plan for det fremtidige arbejde blev enstemmigt vedtaget.

Kongresdelegationen blev ikke valgt udelukkende på de delegeredes holdning til fusion, selv om de opstillede blev bedt om at tilkendegive, hvor de stod, oplyser formand Henriette Brockdorff. I den valgte delegation er der en lille overvægt af ja-sigere. På generalforsamlingen blev der dog udtrykt et ønske om, at fusionen kommer til urafstemning uanset hvad. Mange medlemmer tror, de skal stemme, siger formand Henriette Brock-dorff. Forsamlingen vedtog, at BUPL-Købehavn skal arbejde for, at der bliver en urafstemning om fusionen, uden dog at præcisere hvordan.

Formanden var godt tilfreds med forløbet af generalforsamlingen og for, at bestyrelsens arbejde blev rost. Debatlysten var stor hvad angik fusionsspørgsmålet.

»Indlæggene var dog præget af velkendte argumenter fra både ja- og nej-siden,« siger Henriette Brockdorff. De positivt stemte fremhævede styrken i et samarbejde med PMF, og at fusion er fremtiden. De negativt stemte stillede især spørgsmålstegn ved homogeniteten i et Pædagogisk Forbund og om forholdet til hovedorganisationen. Desuden var de usikre på, hvordan lederne ville blive stillet i et samlet forbund, siger formand Henriette Brockdorff.



Velfærd i fare. Udover fusion diskuterede forsamlingen velfærd i forlængelse af beslutningerne på sidste års generalforsamling. Forsamlingen udtrykte angst og bekymring for pædagogernes fremtidige arbejde set i lyset af markedsgørelsen på området, fortæller Henriette Brockdorff. En markedsgørelse, som blandt andet har resulteret i udlicitering, kontraktstyring, selvforvaltning og lønsumsstyring. Københavns Kommune har, i følge bestyrelsens beretning, endnu ingen udliciteringer i ren form, men bestyrelsen mener, det er vigtigt at være forberedt på, at det kan risikere at komme. Henritte Brockdorff lagde vægt på, at bestyrelsen fortsat vil arbejde for at støtte politikere, som ønsker at tilgodese børne- og familieområdet, og medlemmerne bakkede op om dette. Generalforsamlingen sluttede klokken 23.30, og bagefter var der festligt samvær.



Bestyrelsen.

Formand: Henriette Brockdorff, ikke på valg. Næstformand: Allan Baumann, ikke på valg. Kasserer: Kim Lohse, ikke på valg. HB-medlemmer: Allan Baumann, ikke på valg, Erik Steppat, genvalgt. 1. suppleant til HB: Ulla Mathiesen, ikke på valg. 2. suppleant til HB: Henriette Brockdorff, genvalgt. Den øvrige bestyrelse: Nyvalgt: Marianne Wille Jørgensen. Genvalgt: Camilla Mannov, Nina Hemmingsen, Erik Nielsen, John Thue Hansen, Arne Pedersen, Stine Aksnes, Søren Taarberg. Ikke på valg: Sus Drejer, Aage I. Johansen, Arne Bo Nielsen, Walther Zaballos, Elisabeth Lunding, Suzanna Husum, Verner Voss. BUPL-København har i alt 9 kongresdelegerede. De opstillede på listen udgør BUPL-Københavns kongresdelegation.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.