Fælles hovedbestyrelsesmøde; Fusionen skal oversættes til hverdagsdansk


Nysgerrigheden er vakt. Ni ud af ti medlemmer ved, at PMF og BUPL har gang i noget sammen. Og to ud af tre er meget interesserede eller noget interesserede i, hvad det er, de har gang i.

Sådan gør firmaet Nordisk Kommunikation situationen op efter at have interviewet 500 medlemmer, 100 tillidsrepræsentanter og et halvt hundrede dialogansvarlige om deres interesse for og viden om fusionspørgsmålet. Med henblik på den fortsatte debat er det endvidere søgt afdækket, hvad det er, der optager medlemmerne, og hvad det er for spørgsmål, de især gerne vil have svar på.

Bekymrede miner er der en hel del af, viser undersøgelsen. Flest hos pædagogerne, færre hos medhjælperne. Hver især er man bekymret for, at en af de to faggrupper skal blive klemt eller majoriseret i et nyt forbund. Nogle er bange for, at der skal blive for langt fra top til bund, mens især pædagogerne og lederne nærer bekymring for deres faglighed.

Spørgsmålet om, hvilken hovedorganisation det ny forbund skal stå i, optager ikke medlemmerne i nær samme grad, som det optager pressen og de to forbunds politikere. Over halvdelen af medlemmerne er nærmest ligeglade, mens godt en fjerdedel går vildt op i sagen.

Medlemmerne af begge forbund giver udtryk for, at de savner informationer om, hvordan fusionen vil påvirke dem og deres hverdag, ligesom der efterlyses mere viden om den konkrete udformning af det nye forbund og den service, det kan yde.

Nordisk Kommunikation anbefaler på den baggrund, at fusionen oversættes til medlemmernes hverdag, så de kan få svar på deres "hvad betyder det for mig"-spørgsmål. Der er også, siges det, behov for, at enkeltpersoner stiller sig frem med deres holdninger og vover pelsen.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.