BUPL Ringkøbing Amt; Utilfredshed med Ny Løn

Jens Jensen, der er formand for BUPL Ringkøbing Amt, efterlyste på fagforeningens generalforsamling en alternativ lønmodel

Der var langt mellem de markante synspunkter, da BUPL Ringkøbing Amt holdt generalforsamling på Kulturellen i Herning sidste mandag, den 6. oktober. Hverken formandens beretning eller beretningen fra de lokale HB-medlemmer udløste nævneværdig debat. På et punkt lød der dog markante synspunkter fra talerstolen.

Det skete, da formand Jens Jensen udtrykte sin utilfredshed med Ny Løn.

"I bestyrelsen er vi af den opfattelse, at Ny Løn ikke er specielt egnet til basisgrupperne. At Ny Løn skulle blive et ledelsesredskab synes højt opreklameret og fortsat udokumenteret," sagde formanden, der dog tilføjede, at Ny Løn på nogle få punkter har virket tilfredsstillende.

Blandt andet fremhævede han, at Ny Løn er forankret i objektive og gennemskuelige lønaftaler, og at de derfor burde sikre ligeløn mellem mænd og kvinder. En anden kontant fordel består ifølge formanden i, at souscheferne i amtets tre største kommuner, Herning, Ikast og Holstebro, har fået et lønløft.

Til gengæld har det i nogle af de små kommuner været nødvendigt at køre sager, fordi kommunerne har manglet pengene på budgetterne, fortalte Jens Jensen.

"Nu har vi brugt mange ressourcer på at få implementeret det nye lønsystem. Så er det frustrerende, at der ikke er penge," tilføjede han.



Opbakning fra FU-medlem. Den lokale formand fik opbakning til sin utilfredshed med Ny Løn fra Henning Pedersen, der er medlem af BUPL’s forretningsudvalg.

"Vi troede, at vi med Ny Løn kunne skabe en bedre lønudvikling end andre grupper på det kommunale arbejdsmarked. Men i dag må vi konstatere, at det ikke er lykkes, undtagen for lederne. I stedet står vi i en situation, hvor vi skal forhandle de samme penge hjem to gange. Først centralt og bagefter lokalt. Det har givet en masse ekstra administration og bureaukrati," sagde han under debatten.

Henning Pedersen orienterede ved samme lejlighed de 64 fremmødte om, at Hovedbestyrelsen forbereder et oplæg, hvor et nyt, alternativt lønsystem skal debatteres.



Ekstra faglig sekretær. Debat var det til gengæld så som så med på generalforsamlingen i Herning. Samtlige bestyrelsens beretninger og forslag blev vedtaget enstemmigt og uden de store indsigelser.

Det var også tilfældet, da kasserer Ebbe Frederiksen i sit 20. år på posten kunne præsentere forsamlingen for bestyrelsens forslag om at ansætte endnu en faglig sekretær.

Baggrunden for forslaget er, at fagforeningens økonomi med Ebbe Frederiksens ord er "sund". Siden 1997 er antallet af aktive medlemmer steget med en fjerdedel til knap 2400.

Den ny faglige sekretær skal ifølge bestyrelsens planer styrke fagforeningens pædagogiske arbejde. Det er der behov for, da faglige sager om eksempelvis løn, sygdom og afskedigelser har lagt beslag på flere og flere ressourcer.

I forvejen råder BUPL Ringkøbing Amt over to faglige sekretærer.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.