BØRN & UNGE FONDEN - Smidt ud af Frederiksberg

Frederiksberg Kommune bryder nu endeligt med Børn & Unge Fonden. Kommunen har købt fondens ejendomme på Frederiksberg, og institutionerne er nu helt og aldeles drevet og ejet af kommunen.

Så er Børn & Unge Fonden endegyldigt færdig på Frederiksberg. Kommunen overtog sidste år driften af institutionerne Dronning Olga og Frydendal, men nu har man også overtaget ejendommene.

»Vi har opsagt aftalerne med dem over hele linjen,« siger Jan E. Jørgensen (V), formand for Børne- og Undervisningsudvalget i Frederiksberg Kommune.

Kommunen fandt ud af, at fonden havde sat sin ejendom på Dronning Olgas Vej til salg.

»Og da vi så, at den var til salg, så kunne vi lige så godt købe den. Det er altid billigere at eje end at leje,« siger Jan E. Jørgensen.

Kommunen købte samtidig fondens ejendom på Frydendalsvej og en ejendom på Bÿlowsvej, som til maj skal huse en børneinstitution. Det var meningen, at Børn & Unge Fonden skulle stå for driften af den nye institution, men nu bliver det kommunen, der selv bliver driftsherre.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvor mange penge Frederiksberg Kommune har betalt for de tre ejendomme, men der er blevet taget et betydeligt beløb af kommunalkassen. Ifølge den offentlige ejendomsvurdering er ejendommen på Dronning Olgas Vej 6,4 millioner kroner værd, Frydendal er vurderet til 7,5 millioner og Bÿlowsvej til 3,45 millioner kroner. I alt 17,35 millioner kroner.

»Huse er dyre på Frederiksberg,« konstaterer Jan E. Jørgensen, der samtidig påpeger, at det ikke var et problem at finde penge til at købe de tre ejendomme.

»Vi har penge på budgettet til anlæg af nye daginstitutionspladser. Og så har vi heldigvis en rimelig stor kassebeholdning på næsten en halv milliard kroner,« siger Jan E. Jørgensen.



Til Karise. Med salget til Frederiksberg Kommune er Børn & Unge Fonden tvunget til at flytte. Fonden holdt nemlig til på Frydendalsvej, men der kan man i sagens natur ikke blive. Når man ringer på Børn & Unge Fondens officielle telefonnummer, så siger en venlig stemme: "Du har ringet til Susannes telefonsvarer..." Ikke et ord om Børn & Unge Fonden.

Vi har også forsøgt at ringe til formanden for Børn & Unge Fonden, Johnny Wetterstein Hansen, men han svarer ikke på sin mobiltelefon.

Fonden har flyttet sin adresse til Karise, hvor fonden ejer en ejendom, et nedlagt plejehjem, som blev ombygget til kostskole for en international gymnasieskole, der dog hurtigt gik konkurs.



Hængeparti. Mens Børn & Unge Fonden er ude af børnepasning på Frederiksberg i fremtiden, er der stadig et økonomisk mellemværende, som skal afklares mellem fonden og kommunen. Fonden mener nemlig at have penge til gode, blandt andet 1,8 millioner kroner fra de to institutioner Dronning Olga og Frydendal. Frederiksberg Kommune har derfor sat en revisionsundersøgelse i gang, og den venter man stadig på det endelige resultat af.

»Det er ikke noget, der har betydning for driften af daginstitutionerne. De kører nu i fuldstændig kommunalt regi, og hvad det regnskab ender med i sidste ende, det er ikke noget, der har betydning for børnene,« siger Jan E. Jørgensen.

Han er ikke ked af, at man indgik et samarbejde med Børn & Unge Fonden.

»Dronning Olga var en af de institutioner, der lå flottest i vores brugerundersøgelser, og en af de institutioner, der havde den længste venteliste. Så de første tre-fire år var vi glade og tilfredse, for vi er glade og tilfredse, når forældrene er det. Men så begyndte det at gå skævt for et halvt til et helt år siden. At lederen gik (i september 2002, red.) fik det hele til at eskalere. Og lederen gik, fordi der var økonomisk usikkerhed om institutionen,« siger Jan E. Jørgensen.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.