GENERALFORSAMLINGER BUPL NORDJYLLAND - Vi bør være stolte
Aalborghallen er stor, men den er ikke for stor, når BUPL Nordjylland holder generalforsamling. 730 BUPL'er havde valgt at bruge aftenen tirsdag den 8. oktober til generalforsamling, kunne en stolt formand for BUPL Nordjylland, Ilse Brøgger konstatere.
Og der var mere at være stolt af, fastslog Ilse Brøgger fra talerstolen.
»Vi skal være stolte af at tilhøre en faggruppe, der ikke finder sig i hvad som helst, men tør gå på barrikaderne,« sagde hun.
I mange nordjyske kommuner har pædagogerne været i kamp mod kommunale nedskæringer, og det fik nogle til at kræve BUPL på banen, inden kommunerne har udmøntet nedskæringer.
»Hvad gør vi med budgettet for 2004? Vi skal ikke bare sætte os tilbage på stolen og vente,« sagde Ulla fra Dus Tornhøj, der også efterlyste, at BUPL fik sat nogle mere langsigtede mål, som ikke kun handlede om den fireårige cyklus, som kommunalpolitikken normalt kører i.
»Vi skal have en strategi for budgetlægning,« svarede Ilse Brøgger.
»Men allerede i år har vi været gode til at få indflydelse. Nogle kommuner har taget hele budgetplaner af bordet.«
Pædagogisk profil. Efter formandens beretning var det så som så med talelysten. Dirigenten, rejsesekretær Kjeld Christensen, var på nippet til at lukke punktet uden diskussion, da Erik Holm Sørensen, der havde taget turen fra Frederikshavn sammen med syv andre, entrede talerstolen.
»Det er lidt for flot. Vi har rekord i fremmødte BUPL'er, men vi har åbenbart også rekord i at være dem, der holder mest mund,« sagde Erik Holm Sørensen, der benyttede talerstolen til at plædere for, at der blev brugt lidt flere ressourcer på souscheferne.
Samtidig glædede han sig over, at BUPL centralt havde brugt ressourcer på at lave en pædagogisk profil, selv om han havde forestillet sig, at der var blevet kælet lidt mere for både indhold og form.
»Jeg vil læse den afsluttende sætning i den pædagogiske profil højt, men jeg skal lige trække vejret et par gange undervejs,« sagde Erik Holm Sørensen og citerede:
»Pædagogers faglighed indebærer kompetencen og ressourcerne til deltagelse i en løbende stillingtagen til og udvikling af praksis i relation til den samfundsmæssige forandring og udvikling ... Nej, jeg er ikke færdig ... og eftersom pædagoger har viden og indsigt om børn og unge og om det pædagogiske arbejde generelt, indebærer fagligheden også en pligt ... Jeg skal lige trække vejret ... til aktivt at indgå i den
offentlige debat om den pædagogiske opgave,« sluttede han citatet til forsamlingens latter.
»Jeg tror, det er centralt at gøre sig tanker om en pædagogisk profil. Vi gør et sindssygt godt stykke arbejde, vi kender vores børn, vi dokumenterer vores arbejde. Men jeg tror, det kan gøres på en anden måde end den her pædagogiske profil,« sagde Erik Holm Sørensen.
Genopliv LDK. Der var opbakning til forslaget om at lave en lederforening i BUPL, men bestyrelsen i BUPL Nordjylland var delt i spørgsmålet om, hvorvidt lederne skulle have deres egen kongresdelegation, og det var generalforsamlingen også.
Lotte Thomsen fra bestyrelsen var på talerstolen for at argumentere for et nej.
»Vi skal ikke have en delegation på kongressen, der plejer særinteresser. Og det gælder også for andre faggrupper. Politisk sektionering baner vejen for økonomisk sektionering,« sagde Lotte Thomsen.
Torben Skougaard kunne ikke forstå, hvorfor det var så vigtigt for lederne at få deres egen delegation, når de i forvejen var så talstærkt repræsenteret:
»Fire ledere af 15 sidder i bestyrelsen, næsten halvdelen i hovedbestyrelsen er ledere, og jeg er overbevist om, at lederprocenten på kongressen også er høj.«
Men Hans Nyboe, der er BUPL Nordjyllands medlem af det centrale lederråd, havde et svar til Torben Skougaard:
»Det er vigtigt, for det vil sende et tydeligt signal om, at lederen hører til i BUPL.
Fem kongresdelegerede er af stor betydning for lederne. Lederforeningen kan ikke være talerør, hvis man ikke kan få den rigtige forsamling i tale, nemlig kongressen.«
Det fik klubmanden Peter Leth på talerstolen:
»Jeg skal hilse fra klubfolkene og sige, at så vil vi også have en klubsektion. Vi kan genoplive Landsforeningen Danske Klubfolk,« foreslog Peter Leth.
Den vejledende afstemning viste et klart flertal for at danne en lederforening, men også et klart flertal imod at give lederne deres egen kongresdelegation.
Bestyrelsen. Formand: Ilse Brøgger, genvalgt. Kasserer: Kim Sandø Larsen, genvalgt. HB-medlemmer: Tonny Andersen, genvalgt, og Asger Neesgaard Hansen, ikke på valg. HB-suppleanter: Lotte Thomsen, genvalgt, og Grete Kirstine Nielsen, nyvalgt. Øvrige bestyrelse: Nyvalgt: Mette Christiansen, Ida Kirstine Jensen, Claus Binderup Sander, Per Rishøj Pedersen, Susanne Vigsø. Genvalgt: Susanne Myhlendorph, Hanne Kristensen. Ikke på valg: Birgit Elgaard, Gitte Mølgaard Nielsen, Susan Skaarup Andersen, Majbrit Michelsen.