GENERALFORSAMLINGER 2001 BUPL AFDELING 2 - Nej
Der var ingen ledige parkeringspladser foran Hjortespring Skole i Herlev, da BUPL Afdeling 2 holdt generalforsamling torsdag den 11. oktober. 218 var mødt op, og det er næsten dobbelt så mange, som afdelingen er vant til. Af samme grund var arrangementet flyttet fra mødelokalerne i det nye fagforeningshus i Ballerup til den noget større kantine på Hjortespring Skole.
Det var fusions-spørgsmålet, der var det store tilløbsstykke. Det lod korridorsnakken i rygepauserne ingen i tvivl om. Alligevel måtte alle vente længe, før de fik lejlighed til at løfte den hvide stemmeseddel i vejret. Fusionsspørgsmålet lå som noget af det sidste på dagsordenen - måske fordi bestyrelsen havde forudset den store udvandring fra salen, der satte ind, så snart den vejledende afstemning var overstået.
Resultatet af afstemningen lå helt i tråd med bestyrelsens anbefalinger: 93 procent stemte imod en fusion med PMF, 6 procent stemte for og én procent undlod. I hoveder var det 196 imod, 12 for og tre, der udlod at stemme.
»Den pædagogiske uddannelses betydning er efter bestyrelsens mening ikke understreget tilstrækkeligt i fusionsgrundlaget. Det lægger nærmest op til en accept af uuddannet arbejdskraft ved at lægge for meget vægt på de personlige værdier. De personlige værdier forsvinder jo ikke, selvom man får en uddannelse,« mente formand Charlotte Stendorf, der også nævnte prisen for en fusion og LO-medlemskabet som en stor grund til at stemme nej.
Jeopardy. Det var ellers ikke den store diskussionslyst, der prægede debatten, men der var dog et par tilhængere af fusion, der vovede sig på talerstolen "med risiko for at få røven i klaskehøjde," som én udtrykte det.
Ole Drewsen var én af tilhængerne, og han tillod sig at tale om gamle dage, hvor det handlede om solidaritet:
»Vi skal forene vores kræfter, og bredden findes jo allerede i BUPL,« sagde han og henviste til de mange forskellige baggrunde, som medlemmerne allerede har i dag. Han nævnte også både SLs og LFSs evne til at rumme forskellige faggrupper, før han sluttede sit indlæg med følgende svada:
»Jeg ved godt, at fusionen er stendød, men jeg agter alligevel at stemme for den. Jeg gør det sgu«
Det fik mange til at trække på smilebåndet, og han fik da også spredte klap med på vejen. Alligevel var der som sagt langt den største tilslutning til modstandernes synspunkter, hvor hovedbestyrelsesmedlem Randi Tielbo udløste store klapsalver for sin sammenligning af fusionsdebatten med Jeopardy:
»Hvis svaret er fusion - hvad er så spørgsmålet?«
Grænsen er nået. Udover fusionsspørgsmålet var der imidlertid også et andet emne, der optog de mange medlemmer på generalforsamlingen: Pædagogernes arbejdsvilkår. Det var tydeligt, at mange medlemmer mener, at grænsen forlængst er nået, når det kommer til ekstra arbejdsopgaver.
»Vi skal have bedre normeringer Vi kan ikke blive ved sådan her« udtrykte én det og høstede stort bifald, mens det nye bestyrelsesmedlem Kitte Adler-Nissen fik folk i salen til at klappe og råbe "hørt", da kravene til den kommende overenskomst var til debat:
»Hvis vi skal løbe meget hurtigere for at få den sjette ferieuge, så gider jeg slet ikke have den« slog hun fast.
Af fokusområder det næste år vedtog generalforsamlingen at se specielt på tillidsrepræsentanterne, ledelse, overenskomstforhandlingerne, den pædagogiske faglighed, indskoling og ikke mindst arbejdsvilkårene for at skabe en sammenhæng mellem institutionernes opgaver og ressourcer.
Bestyrelsen
Formand: Charlotte Stendorf, genvalgt. Kasserer: Per Poulsen, ikke på valg. HB-medlem: Randi Tielbo, ikke på valg.
1. suppleant til HB: Karen Bentsen, ikke på valg. 2. suppleant til HB: Jette Toldsted, ikke på valg. Den øvrige bestyrelse: Nyvalgt: Kitte Adler-Nissen. Genvalgte: Pia Petersen, Maj-Britt Kristensen, Anette Rasmussen. Ikke på valg: Lars Thomsen, Michael Nørvig. Kongresdelegerede: Charlotte Stendorf, Per Poulsen, Jette Toldsted, Maj-britt Kristensen, Pia Petersen, Michael Nørvig. 1. suppleant: Karen Bentsen, 2. suppleant: Lars Thomsen, 3. suppleant: Kitte Adler-Nissen.