Mary roser pædagoger: I holder hånden under vores fremtid

Kronprinsesse Mary takker i anledning af BUPL’s 50-års jubilæum landets pædagoger for at give børn gode oplevelser med andre børn og holde hånden under deres venskaber og fællesskaber.
Kronprinsesse Mary holder tale ved BUPL's 50-års jubilæum
"Jeg er mange gange blevet imponeret og inspireret af at se og opleve pædagoger udøve deres hverv,” sagde Kronprinsesse Mary, da hun holdt tale ved BUPL's 50-års jubilæum.

Pædagoger passer på det dyrebareste, vi har, og holder hånden under vores fremtid. Sådan lød det fra Kronprinsesse Mary, da hun som formand for Mary Fonden for nyligt holdt tale ved BUPL’s 50-års jubilæum.

Her understregede hun de mange vigtige opgaver, som pædagoger hver dag varetager, så børn kan føle sig trygge, udvikle sig og mærke omsorg.

”Vi vil i Mary Fonden gerne rette en helt særlig tak til alle pædagoger for at løfte opgaven med at understøtte børns relationer til hinanden og de gode fællesskaber. Og det er faktisk helt afgørende for vores børns trivsel og deres udvikling som mennesker,” sagde kronprinsessen.

Kronprinsesse Mary og Elisa Rimpler, formand for BUPL, sidder sammen
Kronprinsesse Mary sad sammen med Elisa Rimpler, formand for BUPL, ved jubilæumsarrangementet, hvor også flere ministre og børneordførere deltog. 

Børn skal have en værdig plads i fællesskabet

Kronprinsesse Mary husker tydeligt de situationer, hvor hun har hentet sine børn i børnehaven eller skolen og med en blanding af nysgerrighed og bekymring har spurgt ind til, om de har haft en god dag, og om de har haft nogen at lege med. For hvad nu, hvis der ikke havde været nogen legekammerater den dag?

”Og hvorfor spørger vi lige præcis om det? Det gør vi, fordi det betyder så utroligt meget for os, at vores barn har en værdig plads i det fællesskab, de er en del af. At de bliver set og hørt og måske har nogen, de kan kalde deres ven. Og når de bliver ældre – nogen de kan være fortrolige med,” sagde Kronprinsesse Mary, som stadig stiller sine børn tilsvarende spørgsmål i dag, hvor de yngste børn, Prins Vincent og Prinsesse Josephine, er på vej mod de 13 år.

”Uanset hvem vi er, hvor gamle vi er, og hvor vi kommer fra: Forbindelsen til andre mennesker er et grundlæggende, ja næsten livsvigtigt, behov, som vi alle sammen har,” sagde kronprinsessen, som ser pædagogers arbejde for at understøtte relationerne mellem børn som helt afgørende.

Imponeret og inspireret af pædagogers arbejde

Siden Mary Fonden blev stiftet for 16 år siden, har den blandt andet arbejdet med positive inkluderende fællesskaber. Mange pædagoger kender kampagnen Fri for Mobberi, der er udviklet sammen med Red Barnet, og som med de lilla bamsevenner søger at forebygge mobning og øge trivslen.

En kampagne, som i dag er nået ud til over halvdelen af alle daginstitutioner i Danmark.

”Når jeg har været ude og besøge institutioner, der arbejder med Fri for Mobberi, bliver jeg rørt og glad over at se det engagement, der bliver lagt i arbejdet med programmet. Og hvordan dygtige pædagoger gør ambitionerne med Fri for Mobberi til virkelighed. Jeg er i det hele taget mange gange blevet imponeret og inspireret af at se og opleve pædagoger udøve deres hverv,” sagde Kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Mary lægger en lilla bamse ned i BUPL's tidskapsel
Kronprinsesse Mary lægger en lilla bamseven ned i BUPL's tidskapsel, som skal udstilles hos Dansk Pædagogisk Historisk Forening og Samling.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.