Et scoop for arbejdspladsen: Fleksjobbere binder hverdagen sammen

Jeanette Hoffmann er plaget af kronisk sygdom, men har fundet sig til rette på arbejdsmarkedet som pædagog i fleksjob. Hendes leder er begejstret: fleksjobbere er et scoop, siger hun.
fleksjob og specialklasse

Mange institutioner har i dag svært ved at rekruttere pædagoger til ledige stillinger, men nogle af timerne kunne måske besættes af pædagoger i fleksjob.

2.400 pædagoger er allerede i dag ansat i et fleksjob, men yderligere godt 400 pædagoger har fået bevilget fleksjob uden at være i arbejde, viser de seneste tal, som er fra 2021.

Der er således mulighed for, at flere arbejdspladser ansætter pædagoger, der på grund af nedsat arbejdsevne ikke kan have et job på normale vilkår og derfor får tilskud til lønnen fra kommunen.

Jeannette er glad for sit fleksjob

En af de pædagoger, der i dag er glad for sit fleksjob i Herningholmskolens SFO og specialklasser er Jeanette Hoffmann.

Hun har Crohns sygdom, en kronisk betændelsestilstand, som giver hende smerter, hævelser og træthed i en sådan grad, at hun i dag kun kan arbejde 12 timer om ugen.

”Det er selvfølgelig svært at acceptere, at jeg ikke kan arbejde så meget, som jeg har gjort tidligere. Men jeg er fantastisk glad for at være i fleksjob. Jeg er tilknyttet en gruppe af dygtige medarbejdere og kan mærke, at jeg bidrager med min faglighed. Jeg har ikke så mange timer, men jeg er stadig noget,” siger hun.

Begejstret leder: Et scoop

Jeannette Hoffmann er ikke den eneste pædagog i fleksjob på Herningsholmskolen, og SFO-leder Mette Burnay er begejstret.

For nyligt manglede hun en pædagog, der kunne hjælpe med at åbne og tage imod børnene, når de ankom med taxaer, og hun tænkte først, at hun aldrig kunne finde en pædagog til et par timer om morgenen.

”Men så ringede en fleksjobber, som netop har sine bedste arbejdstimer om morgenen. Det er jo et scoop for mig som leder at kunne ansætte veluddannede og dygtige mennesker, der kan nøjes med et lille timetal,” siger Mette Burnay, der oplever, at fleksjobberne binder hverdagen sammen: 

”Deres arbejde giver stor mening, både for os og for dem selv. Og de giver kontinuitet og struktur til børnene, som ellers ville møde meget skiftende personale i ydertimerne,” siger SFO-lederen.

Læs hele artiklen i inspirationstema om fleksjob i Børn&Unge nr 7/2022.

Vidste du..

  • Fleksjob er et tilbud til mennesker, der ikke kan arbejde på normale vilkår på grund af nedsat arbejdsevne.
  • En pædagog i fleksjob får løn af sin arbejdsgiver for de arbejdstimer, han eller hun har. Herudover betaler kommunen et fleksløntilskud, som sammen med lønnen højst kan svare til at være ansat på fuld tid i den pågældende stilling.
  • Der er mulighed for at komme i fleksjob på sin hidtidige arbejdsplads, hvis man i forvejen har været ansat i en længere periode på særlige vilkår. Ved bevilling af fastholdelsesfleksjob behøver man ikke komme i arbejdsprøvning, fordi arbejdsevnen i forvejen er afklaret på den hidtidige arbejdsplads.

Kilder: Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering samt analysen ’Offentlige ydelser blandt pædagoger’ (Arbejderbevægelsens Erhvervsråd 2021).

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.