Klar, parat, BAG: Mariannes banankage med chokoladecreme

Marianne Bjerring Hansen er fortsat med i Den Store Bagedyst – måske det skyldes denne lækre banankage, som begge dommere kaldte for den bedste banankage, de nogensinde havde smagt! Her får du opskriften i en børnevenlige udgave.

I lørdagens udgave blev der bagt de lækreste kager med frugt – og ikke mindst med salt! Skolepædagogen Marianne Bjerring Hansen fik byttet rundt på salt og sukker i den sidste kage, men heldigvis havde hun forinden bagt en banankage, hvor dommerne Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo mente, at det var den bedste banankage, de nogensinde havde smagt!

Kagen indeholder rom, så derfor er dette den børnevenlige udgave af Mariannes lækre banankage.

Mariannes banankage med chokoladecreme

TILBEREDNINGSTID: 2 TIMER
ANTAL PORTIONER: 10 PERSONER

INGREDIENSER

STEGTE BANANER
3 af de stegte bananer skal i dejen, men gem den sidst til at pynte kagen.

  • 4 bananer
  • 100 g sukker
  • 25 g smør

KAGEDEJ

  • 125 g smør, blødt
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 3 stegte bananer
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 stk. natron
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. salt
  • 100 g havregryn
  • 100 g mælkechokolade

CHOKOLADECREME
Chokoladecremen skal ovenpå kagen som pynt. Her kan man med fordel bruge en sprøjtepose, så man kan forme små dutter, som skal ovenpå kagen.

  • 125 g smør, blødt
  • 300 g flormelis
  • 1 past. æggeblomme
  • 250 g mascarpone
  • 200 g mørk chokolade

PYNT

  • 100 g havregryn
  • 20 g smør
  • 150 g sukker til sukkerspiraler
  • 100 g mælkechokolade
  • 1 stegt banan

FREMGANGSMÅDE

Stegt banan
Skrællen skal blive på bananerne. Del bananen over på midten og skær den derefter over på langs så du får 4 halve bananer med skræl ud af hver banan. Drys de rå overflader med et lag sukker.
Steg dem med sukkersiden nedad i smør på en mellemvarm pande. Lad bananerne stege til de er gyldne.
Lad bananerne køle af.

Kagedej
Pisk smør, sukker og farin lyst og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk fortsat.
Mos tre hele flamberede bananer og tilsæt dem i kagen sammen med creme fraiche. Rør igen. Den sidste banan skal gemmes til pynt oven på kagen.
Sigt mel, salt, natron og vaniljesukker og kom det i dejen. Til sidst tilsættes havregryn og hakket lys chokolade.
Kom dejen i en form og bag den i ca. 40 minutter ved 175 grader. Bag den på rist midt i ovnen.

Chokoladecreme
Pisk blødt smør, æggeblomme og flormelis sammen.
Tilsæt mascarpone.
Smelt den mørke chokolade over vandbad, rør en ½ dl varm piskefløde i chokoladen, og sørg for massen bliver blank og glat.
Når chokolademassen er afkølet tilsættes den i oste/smørmassen. Pisk med elpisker til massen samler sig. Cremen skal bruges til at forme små dutter af, som skal ovenpå kagen til pynt.

Pynt
Rist havregryn i smørret på en middelvarm pande, indtil grynene er let gyldne.Smelt sukkeret på en pande til det bliver til karamel. Tag panden af varmen og lad massen køle lidt af.

Når massen er ved at være fast, kan der laves spiraler på en rund genstand med en ske.
Tag skeen ned i den varme sukkermasse og træk en sukkertråd, som straks snurres rundt om den runde genstand.

Smelt den lyse chokolade og hæld den over kagen - den skal rende lidt ned ad siderne.
Når chokoladen er afkølet, sættes dutter af chokoladecremen oven på kagen. Her kan du med fordel bruge en sprøjtepose til at forme de små dutter.

Pynt til slut med den sidste flamberede banan, havregryn og sukkerspiraler. Her er det kun fantasien, som sætter grænser!

Server!

Denne opskrift er den børnevenlige udgave, da den oprindelige opskrift indeholder rom. Den kan du finde her: https://www.dr.dk/mad/opskrift/flamberet-banankage-med-romcreme

Kilde: dr.dk
Du kan finde mange flere opskrifter fra Den Store Bagedyst på dr.dk/mad.

Marianne Bjerring Hansen opdaterer også jævnligt sin Instagram-profil med billeder af sine mange kreative kager.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.