Bliv medlem BUPL

Bliv medlem af BUPL/BUPL-A

BUPL er det oplagte valg som fagforening, hvis du arbejder på en pædagogisk arbejdsplads. Det gælder også, hvis du er pædagogstuderende, nyuddannet, ledig pædagog, leder eller pensioneret.

Læs nedenfor, hvad du får ud af dit medlemskab.

Indmeldelse sker via formularen nedenfor.

Bliv medlem af BUPL/BUPL-A

Meld dig ind via indmeldingsformularen her

Formularen giver adgang til indmeldelse i BUPL og/eller BUPL's A-kasse.

Pædagog

Som medlem af BUPL og BUPL-A bliver du en del af Danmarks største pædagogiske fællesskab. Vi står klar med støtte, rådgivning og økonomisk tryghed, hvis der opstår problemer i dit arbejdsliv.

BUPL aftaler din løn og dine vilkår, når du arbejder på overenskomst. Og hvis der ikke er overenskomst, tjekker vi din ansættelseskontrakt, inden du skriver under.

Hvis du er vikar, kan du have brug for en fagforening af samme grund som dine fastansatte kolleger. Du kan få brug for vejledning, og som medlem af BUPL har du en tillidsrepræsentant eller fællestillidsrepræsentant i kommunen, som vil kunne hjælpe dig med at få overblik over de forskellige vilkår.  

Hvis du arbejder mere end 30 timer om ugen, skal du være fuldtidsforsikret. Du skal blive fuldtidsforsikret senest 13 uger efter, du har fået mere end 30 timers arbejde om ugen. 

Hvis du derimod arbejder 30 timer om ugen eller derunder, kan du vælge at blive deltidsforsikret. Hvis du bliver ledig, får du i så fald dagpenge ud fra din deltidsansættelse. 

Studerende

Hvis du er pædagogstuderende, er det rigtige valg både at blive medlem af PLS (Pædagogstuderendes Landssammenslutning) og BUPL-A. Det giver dig fordele – også økonomisk.

Som studerende betaler du kun for at være medlem af PLS. Medlemskabet af BUPL får du med gratis. Du får også de første 2 måneder i BUPL gratis, når du er færdiguddannet som pædagog. Hvis du ikke er kommet i job, er medlemskab af BUPL fortsat gratis!

Som studerende er BUPL-A også gratis, hvis du er under 30 år. Er du over 30 år, får du rabat.

 • Melder du dig ind i BUPL-A senest et år før sidste eksamensdato, har du ret til dagpenge allerede dagen efter din sidste eksamen.
 • Hvis du ikke har været medlem af BUPL-A minimum det sidste år af dit studie, skal du nå at melde dig ind senest 14 dage efter sidste eksamen. Så har du ret til dagpenge en måned efter sidste eksamen.
 • Gør du ingen af delene, skal du betale til BUPL-A i minimum et år og i den periode have haft fuldtidsarbejde i et år, før du har ret til dagpenge.

Hvis du melder dig ind et år før sidste eksamen og er arbejdsløs, når du bliver færdiguddannet, modtager du en måneds dagpenge svarende til ca. 14.600 kr.

Nyuddannet

Som nyuddannet pædagog hjælper BUPL og BUPL-A dig godt i gang – både med din jobsøgning, med vikaransættelser eller med at komme i job. Medlemskab af BUPL er gratis, indtil du har job.

Hvis du ikke allerede er medlem af BUPL-A, så husk at melde dig ind senest 14 dage efter sidste eksamen.

Hvis du har været medlem af PLS (Pædagogstuderendes Landssammenslutning) minimum hele det sidste år af din studietid, er de to første måneders medlemskab af BUPL gratis. Har du ikke fået job, er medlemskab af BUPL fortsat gratis.

Har du ikke været medlem af PLS, får du en måneds gratis medlemskab af BUPL, og har du ikke fået job, er medlemskab af BUPL fortsat gratis.

 • Har du meldt dig ind i BUPL-A senest et år før sidste eksamensdato, har du ret til dagpenge allerede dagen efter din sidste eksamen.

 • Hvis du ikke har været medlem af BUPL-A minimum det sidste år af din studietid, skal du melde dig ind senest 14 dage efter sidste eksamen. Så har du ret til dagpenge en måned efter sidste eksamen.

 • Gør du ingen af delene, skal du betale til BUPL-A i minimum et år og i den periode have haft fuldtidsarbejde i et år, før du får ret til dagpenge.

Ledig

Hvis du som pædagog bliver ledig, kan du få dagpenge fra BUPL-A. BUPL og BUPL-A hjælper med vejledning, rådgivning og netværk. 

Som ledig kan du få medlemskabet af BUPL til halv pris. Er du nyuddannet og ledig, er medlemskabet helt gratis.

Bliver du arbejdsløs, skal du melde dig ledig på jobnet.dk på din første dag som ledig. Derefter kan du søge dagpenge i BUPL-A ved at udfylde en ledighedserklæring.

Leder

BUPL er fagforeningen for dig, der arbejder som pædagogisk leder på en af vores overenskomster. BUPL-A er blandt landets billigste.

Er du leder og medlem af BUPL, bliver du automatisk medlem af Lederforening i BUPL. 

Du har mulighed for personlig lederrådgivning. Du får også fagbladet Ledetråden og får tilbud om arrangementer for ledere.

Pensionist

Pensionistsektion i BUPL er for dig, der er efterlønner, pensionist eller førtidspensionist.

Her får du: 

 • Et stort udvalg af aktiviteter over hele landet
 • Frit valg af lokal BUPL-klub
 • Mulighed for at deltage i det lokale pensionistarbejde
 • Fagbladet Børn&Unge med posten 
 • Mulighed for rabatter via Forbrugsforeningen
 • Mulighed for billige forsikringer hos LB

For at blive medlem i pensionistsektionen, skal du være gået på efterløn eller pension. Du skal også have været medlem af BUPL i dit aktive arbejdsliv.

 • Medlemskabet koster årligt, hvad der svarer til én måneds kontingent for fuldtidsbeskæftigede: 504 kr.
 • Som udgangspunkt indberetter BUPL dit kontingent til SKAT. Derefter er det op til SKAT at vurdere, hvorvidt fradraget kan anvendes.

Bliv medlem ved at kontakte BUPL’s medlemsafdeling.

Kontakt Medlemsafdelingen

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.