Lederforeningens formand genopstiller ikke: Disse resultater er jeg stolt af

Det bliver en helt ny formand, der kommer til at tegne Lederforeningen i BUPL fra april. Efter syv år på formandsposten har Eva Munck Immertreu nemlig besluttet sig for ikke at genopstille. ”Jeg er superstolt af, at vi nu snakker om faglig ledelse tæt på,” siger hun.
Foto af Eva Munkc Immertreu og Lars Søgaard foran KL
”Jeg er helt vildt stolt over at slutte med den overenskomst, vi lige har landet. Det er en af de bedste, der er lavet," siger Eva Munck Immertreu, her fotograferet på en selfie på vej ind til OK-forhandling med faglig sekretær Lars Søgaard Jensen..

Lederforeningen i BUPL skal have ny formand. Den siddende formand, Eva Munck Immertreu, har nemlig besluttet sig for ikke at genopstille, og derfor skal Lederforeningen på landsmødet den 24. april finde en ny person til at stå i spidsen for Lederforeningen i BUPL. 

Beslutningen om at stoppe som formand for Lederforeningen i BUPL er relativt ny, fortæller Eva Munck Immertreu:

”Når man har været gennem en periode, hvor man har arbejdet rigtig meget som her under overenskomstforhandlingerne, og der bliver et lille hul, så kan man komme til at mærke lidt efter. Og vi står overfor en tid, hvor lederformanden skal meget mere ud i landet for at sikre koblingen mellem det lokale og det centrale i Lederforeningen. Det bakker jeg helt op om, men da jeg så mærkede efter, kunne jeg mærke, at det ikke skal være mig. Jeg skal være mere sammen med min familie, ikke mindre. Så det blev udslagsgivende,” siger hun. 

Nu taler vi om faglig ledelse

Eva Munck Immertreu har været lederformand i syv år.  Der er et par resultater, der især stikker ud.

”Jeg er helt vildt stolt over at slutte med den overenskomst, vi lige har landet. Det er en af de bedste, der er lavet. Jeg er også superstolt over at få en mastodont som Kommunernes Landsforening (KL) til at tale om faglig ledelse, og faglig ledelse tæt på. Det har været noget af det, jeg har turneret rundt med de seneste syv år. Men nu anerkender de, at hvis vi vil have kvalitet og faglig ledelse tæt på, så bliver vi nødt til at snakke sammen om, hvilke betingelser der skal til for at opnå det,” siger hun.

Til gengæld ærgrer hun sig over, at det ikke er lykkedes at skabe et bedre værn om ledernes arbejdstid.

”Jeg ville gerne have haft en præcisering af, at ledernes gennemsnitlige arbejdstid er 37 timer om ugen, men der må man konstatere, at så snart det handler om bindinger, vil KL ikke være med,” siger Eva Munck Immertreu.

Hvad arbejdslivet nu skal byde på, har den afgående lederformand ikke et klart billede af.

”Jeg ved ikke præcis, hvad jeg skal, men jeg er åben for alle muligheder. Jeg har tænkt mig at benytte mig af BUPL’s superdygtige karriererådgiver og få hjælp der,” siger Eva Munck Immertreu.

Læs mere om BUPL's karriererådgivning for ledere her

To kandidater står klar

To personer har allerede meldt sig som kandidat til posten som formand for Lederforeningen i BUPL:

Kristine Schroll, dagtilbudsleder i Aarhus og medlem af Lederforeningens bestyrelse, og Pernille Dam Marcussen, dagtilbudsleder i Viborg og medlem af BUPL’s hovedbestyrelse. Læs mere om de to kandidater og deres politiske program her.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.