Kompetenceudvikling for valgte og ansatte

Vores tilbud om kompetenceudvikling er primært rettet mod fællestillidsrepræsentanter og valgte faglige sekretærer i BUPL’s fagforeninger. Ledertillidsrepræsentanter, medlemmer af fagforeningsbestyrelserne samt ansatte i BUPL’s fagforeninger og forbund kan også deltage.

Hvorfor kompetenceudvikling i BUPL?

Vores mål er at gøre deltagerne dygtige til at skabe optimale rammer for BUPL’s medlemmer. Vi udbyder derfor kurser, der ruster dig til alt det, som følger med i din rolle som tillidsvalgt på dette niveau. Men vores ambition går videre. Vi vil også styrke deltagerens kompetencer til arbejdsmarkedet generelt. Vi udbyder derfor kompetencegivende moduler, der udløser ECTS-point på diplomniveau.

På vores kurser møder du andre BUPL’ere. Du får dermed opbygget dit netværk, og du får mulighed for at lære og reflektere på baggrund af fælles erfaringer i organisationen.

Se meget mere om vores kurser, og hvem vi er som undervisere og vejledere i:

Se vores vejledende uddannelsesplan for FTR:

Tre typer kompetenceudvikling: Kurser, Diplom i ledelse og Pop-up kurser

Vi udbyder tre forskellige typer af kompetenceudvikling.

Kurser:

  • Kurser målrettet til FTR med ca. 0-3 års erfaring (har du lignende behov, er du velkommen).
  • Introducerer dig til redskaber og skaber forståelse for dine FTR-opgaver.
  • I dine første tre år anbefaler vi, at du tager et til to kurser pr. halvår.
  • Løber over enten forår eller efterår og varer typisk to gange to dage.

Diplomuddannelser:

  • For FTR med tre års erfaring, faglige sekretærer og ansatte.
  • Giver dig nye perspektiver, refleksioner og øvelser tæt på din praksis som fagpolitisk leder.
  • Diplomkurser kan tages med eller uden eksamen. Du skal læse ca. 800 sider til et diplomkursus på 10 ECTS. Vi forventer, at du læser og arbejder med stoffet.
  • Løber over enten forår eller efterår. Et obligatorisk modul på 10 ECTS varer typisk fire gange to dage. For et valgfag på 5 ECTS er der tale om to gange to dage.

Pop-up kurser:

  • Kurser med skiftende indhold, der tilrettelægges med udgangspunkt i ønsker og behov.
  • Tilrettelægges i samarbejde med fagforeninger og FTR.
  • Kurserne skifter både i indhold, men også i målgruppe og form. De vil typisk være af kortere varighed: alt fra en dag til to gange to dage.

Individuelle udviklingssamtaler

Er du valgt som FTR, bestyrelsesmedlem i din fagforening eller medlem i lederrådet, kan du have brug for at arbejde med personlige og faglige dilemmaer, der knytter sig til din funktion. Derfor tilbydes du en personlig udviklingssamtale med en konsulent udenfor organisationen.

Pulje til individuel uddannelse

Er du valgt og ansat som fx formand eller faglig sekretærer på fagforeningskontorerne eller FTR med opgaver på fagforeningsniveau, så har du mulighed for delvis dækning af udgifter til eksterne uddannelser og kurser.

Dækning af udgifter

FTR
Du kan få dine udgifter til transport, ophold, forplejning mv. samt frikøb/vikardækning dækket af forbundshuset i BUPL. Du skal henvende dig i din lokale fagforening.

Faglig sekretær
Du kan få dine udgifter til transport, ophold, forplejning mv. dækket af forbundshuset i BUPL.

Bestyrelsesmedlem
Du kan få dine udgifter til transport, ophold, forplejning mv. dækket af forbundshuset i BUPL. I forbindelse med Introhøjskole dækkes også frikøb/ vikardækning. Du skal henvende dig i din lokale fagforening.

Ansatte i BUPL’s fagforeninger
Du skal have dine udgifter til transport, ophold og forplejning dækket af den lokale fagforening, du er ansat i. Ved deltagelse i diplomkurser er der derudover en kursusafgift. Kursusafgifter gælder KUN ved diplomkurser – ikke Kompetenceteamets øvrige kurser.

Har du spørgsmål til konkrete procedurer vedrørende afregning, er du altid velkommen til at kontakte kursuskoordinator Marianne Földvary på:  35 46 52 04 eller maf@bupl.dk

Kontakt

BUPL’s kompetenceteam står altid klar til at vejlede dig om kurser og uddannelser. Skriv til: kursusadm@bupl.dk

Fandt du, hvad du søgte?

For at undgå spam, skal du godkende at du ikke er en robot.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.