Efterår 2022: Kursus for nyvalgte FTR

Du er ny fællestillidsrepræsentant (FTR) og er valgt indenfor det seneste år. På kurset introduceres du til BUPL, FTR-opgaver og din rolle i MED-systemet og kommunen mv.

Målgruppe og kort beskrivelse

Du er nyvalgt FTR, og på kurset får du en grundlæggende viden om, hvilke redskaber, metoder og områder, det er godt at have viden om. Du skal selv være med til at formulere din egen opgave- og jobbeskrivelse som FTR. Vi kontakter dig, når du er tilmeldt for at interviewe dig om dine behov for viden, ønsker og erfaringer.

1. session: Dine FTR-opgaver. Dit netværk i BUPL og kommunen: Hvem kan hjælpe dig? Din position og opgaver i MED-systemet og kommunen mv.

2. session: Min vej som FTR. Ledelse i kompleksitet: At lede i et krydspres som FTR. Deltagereffekten og involvering og mobilisering af TR-gruppen.

Dato, tid og sted

Varighed: 4 dage fordelt på 2 sessioner (2+2 dage):

1. Session: Tirsdag den 30. august – onsdag den 31. august 2022. Sted: Pædagogernes Hus, Sundkrogskaj 20, 2100 København Ø. (Inkl. overnatning på hotel).

2. Session: Onsdag den 16. november – torsdag den 17. november 2022. Sted: Pædagogernes Hus, Sundkrogskaj 20, 2100 København Ø. (Inkl. overnatning på hotel).

Vi starter kl. 10.00 den første dag og slutter kl. 15.30 den anden dag begge gange.

OBS: Ønsker du ikke overnatning giv venligst direkte besked ved tilmelding eller efterfølgende til kursuskoordinator Marianne Földvary: maf@bupl.dk / tlf.: 35 46 52 04.

Tilmelding og tilmeldingsfrist

Tilmelding til kursusadm@bupl.dk senest 1. juni 2022 via din fagforening: Husk at du som FTR skal koordinere og aftale din tilmelding til kurser med din FTR-ansvarlig/FS/kommuneansvarlig i fagforeningen – inden tilmelding.

OBS: Vi anbefaler, at du som ny FTR også tilmeldes PAS-kurset i efteråret 2022 og i foråret 2023 også tilmelder dig Introhøjskolen og kurset ”Mødeledelse og ledelse af TR-gruppen”.

Mål:

  • At give dig grundlæggende viden om din rolle i kommunen og BUPL samt redskaber og metoder, der kan hjælpe dig i dit arbejde som FTR.
  • At du bliver afklaret med dine opgaver, og selv formulerer en opgave- og jobbeskrivelse i samarbejde med fagforeningen, herunder orienterer dig i den FTR-aftale, der er indgået med kommunen.
  • At du får basisviden om dine opgaver, nye redskaber og opnår viden om, hvordan du selv kan opsøge ny viden og agere som FTR i BUPL og i kommunen.
  • At du bliver bevidst om dine FTR-opgaver. Dilemmaer og udfordringer. Hvordan kommer du videre herfra?

Vi arbejder med:

  • Arbejdet i MED og sammenhæng i MED-strukturen. Din lokale MED-aftale i kommunen (som du skal finde og medbringe på 1. session)
  • Sammenhæng og grænser mellem MED og BUPL’s forhandlinger
  • Krav og forventninger til FTR – i et krydspres
  • Dine opgaver og samarbejdet med fagforeningen og din FTR-aftale i kommunen – kender du den og dine egne vilkår som FTR?
  • Deltagelse og engagement – hvordan får jeg TR og kolleger med?
  • Netværks- og interessentanalyse – kortlæg dit netværk i fagforeningen og kommunen
  • Årshjul i arbejdet med kommunens økonomi og budgetter
  • Mandatafklaring ift. dit kommunale bagland og din fagforening
  • Pædagogisk argumentation og professionsstrategi

Form

  • Der arbejdes med individuel vejledning, oplæg, dialog, refleksion, træning og evaluering. Det forventes også, at du deltager aktivt med egne erfaringer fra din daglige praksis i hvervet som FTR.
  • Du interviewes før kursusstart om dine forventninger.
  • Er du ordblind? Vi vil gerne støtte op om dit kursus og lytte til individuelle behov. Vi vil gøre vores bedste for, at du får materialer i god tid og elektronisk, så kontakt meget gerne kursusleder

Hjemmeopgave

Du skal være indstillet på at lave en mindre hjemmeopgave før kurset og mellem de to sessioner:

– Inden kurset skal du formulere et dilemma eller en udfordring, du som FTR står i, og sende til både Lars og Jens Peter. Send mail til: lsh@bupl.dk og jpki@bupl.dk

– Du skal mellem de to sessioner forberede og gennemføre et interview med en central aktør i kommunen (fx kommunaldirektør/forvaltningschef) om din rolle som FTR. Desuden skal du mellem session 1 og 2 beskrive dine FTR-opgaver som en jobbeskrivelse og medbringe på session 2.

Du skal inden kurset have læst og samtidig medbringe:

Kursusleder

Jens Peter Kildevang, organisationskonsulent, BUPL: jpki@bupl.dk / 35 46 52 65 / 22 20 94 69

Vejledning

Kompetencetilbud til FTR: Du kontaktes inden kurset, og får tilbud om at få udarbejdet en individuel, vejledende uddannelsesplan, som skal tages op med din FTR-ansvarlig / kommuneansvarlig i fagforeningen.

Undervisere

Lars Schøning, rejsesekretær
Jens Peter Kildevang, organisationskonsulent.
Cindie Christoffersen, faglig sekretær i BUPL Storkøbenhavn

Fandt du, hvad du søgte?

For at undgå spam, skal du godkende at du ikke er en robot.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.