Her er tallene: Så mange pædagoger har stemt om deres nye overenskomst

Stemmeprocenten ved OK24 er blandt de højeste i flere årtier. Og i flere kommuner har næsten 9 ud af 10 pædagoger stemt. Det sender et stærkt signal til arbejdsgiverne.
kommuneopdelt danmarkskort med stemmeprocenter ved OK24

Hele 91,4 procent af de kommunalt ansatte pædagoger og ledere har stemt ja til deres nye overenskomst.

Og andelen af pædagoger, der har deltaget i afstemningen, er aldeles solid: Samlet har 67,4 procent af de kommunalt ansatte BUPL-medlemmer afgivet deres stemme.

Dermed er pædagogernes stemmeprocent blandt de højeste i årtier (se faktaboks nederst).

”Jeg er rigtig glad for den flotte stemmeprocent og ja-procent. Det siger mig, at vi er på omgangshøjde med hinanden i vores fællesskab. Der er stor tillid til, at vi har gjort vores allerbedste. Det er jeg superglad for,” siger Elisa Rimpler.

Læs også: Kæmpestort ja til ny overenskomst 

Pædagogernes stemmeprocent er desuden højere end den samlede stemmeprocent i Fagbevægelsens Hovedorganisation: I gennemsnit har 66 procent af de stemmeberettigede lønmodtagere stemt ved OK24. Samlet var 87 procent af de afgivne stemmer 'ja' til de nye overenskomster.

Her har næsten 9 ud af 10 stemt: Sender stærkt signal

I en række kommuner er stemmeprocenten blandt pædagoger langt over 80 procent. Og i Kerteminde Kommune har hele 89,1 procent af pædagogerne stemt.

En høj stemmeprocent sender et stærkt signal til arbejdsgiverne, og det har været en motivationsfaktor, fortæller de kertemindske pædagogers fællestillidsrepræsentant, Jette T. Frandsen.

”Vi viser arbejdsgiverne, at vi står stærkt og sætter os ind i tingene, og at vi står sammen og kan mobilisere vores kræfter, når det gælder. Derfor er jeg megastolt over, at vi endnu en gang har formået at skabe så stort engagement blandt pædagogerne i vores kommune,” siger hun.

Jette T. Frandsen har også en række råd til, hvordan man som pædagog får sine kolleger til at stemme om deres overenskomster.

Stemmeprocenten blandt pædagoger er blandt de højeste i årtier

67,42 procent af de kommunalt ansatte BUPL-medlemmer har stemt om deres nye overenskomst. Siden 1993 er det kun sket to gange, at så stor en andel af pædagogerne har stemt.

Det var i 2008, hvor 69,4 procent af BUPL-medlemmerne stemte (det endte dengang med et nej, hvilket udløste strejke), og i 2018, hvor 68,5 procent af pædagogerne stemte (her endte det med et overvældende 'ja' til den nye aftale).

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.