Lederformand genvalgt: Vi skal have meget mere fokus på ledernes psykiske arbejdsmiljø

Eva Munck Immertreu er netop genvalgt som formand for Lederforeningen i BUPL. Der var ingen modkandidater på landsmødet, der til gengæld bød på en engageret debat – ikke mindst om ledernes arbejdsmiljø.
Eva Munck Immertreu

Der var på forhånd kun annonceret én kandidat til formandsposten, da Lederforeningen i BUPL holdt landsmøde i Kolding 26. april. Da de fremmødte blev spurgt, om de kunne bakke op om, at Eva Munck Immertreu fortsætter som formand, brød de ud i klapsalver. Dermed er hun for anden gang genvalgt som formand, siden hun første gang blev valgt i 2017.

Her svarer hun på en række spørgsmål om både de seneste tre år, og de opgaver der venter:

Hvad gjorde størst indtryk på landsmødet?
”Vi har vedtaget et stærkt arbejdsprogram, og det havde vi en god debat om. Tiden med corona har gjort det meget tydeligt, at der er problemer med ledernes psykiske arbejdsmiljø. Hele 24 ændringsforslag til arbejdsprogrammet har via grundig dialog sikret en retning for det lederpolitiske arbejde de næste to år. Det tyder på, at folk er velforberedte, og det giver programmet tyngde, at arbejdet har været så grundigt.”

Hvad har kendetegnet jeres arbejde de seneste år?
”Vi har samarbejdet tæt med Kommunernes Landsforening (KL) og Børne- og Ungeministeriet, hvor vi blandt andet har diskuteret minimumsnormeringer og kvalitetsundersøgelsen. I tiden med corona har vi holdt rigtig mange møder. Den fælles fjende, corona, har styrket vores samarbejde. Vi er langt fra altid enige, men det er blevet tydeligt, hvor vi hver især står. Generelt har vi samarbejdet meget med forskellige organisationer, og vi bliver inviteret ind i en række forskellige fora. Det betyder, at initiativer ofte tager udgangspunkt i vores virkelighed, hvilket gør os til en vigtig spiller på området. Her er der sket en positiv udvikling de seneste år.”

Hvad er de vigtigste emner i den kommende periode?
”På BUPL’s seneste kongres vedtog vi de to indsatsområder rekruttering og fastholdelse. Lederforeningens arbejdsprogram afspejler, at vi arbejder med indsatserne, og det handler i høj grad om at få et stærkere fokus på ledernes psykiske arbejdsmiljø. Problemerne har været der i lang tid, men coronaperioden har gjort det tydeligt, hvor problemerne er. Det er en af få fordele ved corona, at udfordringerne med ledernes psykiske arbejdsmiljø er blevet tydeligere. Det er en styrke i dialogen med KL.”

Hvad er det typisk for nogle psykiske arbejdsmiljøproblemer, som lederne slås med?
”I forbindelse med arbejdet med rekruttering og fastholdelse har jeg været på rundtur til de lokale fagforeninger. Alle steder er samtalen hurtigt blevet drejet ind på udfordringen omkring ingen øverste arbejdstid – altså balancen mellem opgaver, vilkår og rammer og den tid, der er til rådighed. Lederne bliver pålagt en lang række ekstra opgaver, som gør, at de ikke selv kan planlægge deres tid. Ingen øverste arbejdstid betyder bare ikke, at lederne skal arbejde hele tiden, men at de selv skal planlægge, så de i gennemsnit har en arbejdsuge, som minder om 37 timer. Vores undersøgelser viser, at ledere i gennemsnit arbejder mindst 42 timer om ugen. Lederen skal kunne planlægge sin fritid og ferie med sin familie – ligesom alle andre.”

Hvad mere vil Lederforeningen fokusere på?
”Vi kommer til at fokusere på hele tidsynsdelen og på minimumsnormeringerne, som nogle af kommunerne er ved at løbe fra. Og så er der kvalitetsundersøgelsen. Vi skal sørge for at arbejdet kommer til at understøtte kerneydelsen – arbejdet med børnene og de unge. Vi ønsker også at blive skarpere lokalt i forhold til arbejdsmiljøet. Så vi kommer ikke med noget helt nyt, men vi arbejder videre med de vigtige temaer.

Det sagde lederformand Eva Munck Immertreu

Om corona
”Jeg har ikke tal på de gange, jeg har påpeget, at anbefalingerne levner mulighed for fortolkninger. Kommunerne er meget forskellige, og I (lederne. red) har stået i forreste linje og skulle handle efter de lokale udmeldinger og oversættelser, som I modtog fra jeres forvaltninger. Der er langt fra sundhedsmyndighedernes anbefalinger, der er udarbejdet på baggrund af risikovurderinger, statistik, og fremskrivning, til, hvad der er praktisk muligt mandag morgen.”

Om digital chikane
”At kommunikere er en stor opgave og en vigtig del af vores job. Digital chikane er et nyt område, der udfordrer arbejdsmiljøet for lederne. I takt med at kommunikationen i højere grad sker digitalt, kommunikerer vi ikke kun med vores egen personalegruppe, eller forældregruppe. Men potentielt med hele medlemsgruppen i den lukkede facebookgruppe, hvor man kan drøfte stort og småt, herunder om ens dagtilbud og leder træffer de rigtige beslutninger. Det udfordrer på en ny front lederens psykiske arbejdsmiljø og arbejdsmiljøloven er klar. Der skal tages hånd om digital chikane på lige fod med øvrige former for vold og trusler. En del kommuner har opdateret deres handleplaner i forhold til, hvordan man lokalt håndterer dette problem. Det kan mange flere kommuner med fordel gøre.”

Om ledelse af 6+ området
”Indsatsen omkring flere pædagogfaglige ledere på 6+ området er vigtigt. Faldet er ikke bremset i de to år, vi har arbejdet med området. Men der er en lille tendens til, at kommuner, der tidligere har fjernet den selvstændige ledelse af SFO-området, har ændret kurs og igen har dedikeret ledelse af kommunens SFO’er. Det er den rigtige vej at gå. Ledelsen skal afspejle medarbejdersammensætningen. Lærere og pædagoger kan noget forskelligt, men sammen kan de noget særligt, og det skal ledelsens faglighed på hvert deres område være med til at rammesætte.”

Kilde: Eva Munck Immertreus beretning på landsmødet i Lederforeningen i BUPL, Kolding den 26.4.2022

Om den genvalgte formand:

  • Eva Munck (f. 1967) Immertreu er uddannet pædagog fra Ballerup seminariet i 1994.
  • Hun har, bortset fra et par enkelte ansættelser i børnehave og på en byggelegeplads, primært været beskæftiget indenfor 5-9 årsområdet.
  • Siden 1998 har hun arbejdet med ledelse.
  • Fra 2000-2003 rejste hun sammen med sin familie til Grønland, hvor hun var leder for et fritidshjem og en klub i Nuuk. Sideløbende med funktionen som leder har hun været fagligt aktiv inden for lederområdet.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.