Ny leder-næstformand:  Jeg brænder for en høj pædagogfaglighed    

Birte Pedersen Kjeldsen, ny næstformand i Lederforeningen i BUPL, er ikke bange for at slå fast over for politikerne, at hvor der er pædagoger, skal der også være pædagogiske ledere. Det skal sikre den høje pædagogiske faglighed, siger hun.
Birte Pedersen Kjeldsen, ny næstformand i Lederforeningen i BUPL

Lederforeningen i BUPL har efter årsmødet valgt Birte Pedersen Kjeldsen som ny næstformand. Den nye næstformand har siddet i Lederforeningens bestyrelse i tre år, er medlem af hovedbestyrelsen i BUPL og formand for den lokale lederforening i BUPL Nordjylland.

”Jeg glæder mig til arbejdet som næstformand, og jeg ser frem til at være en mere aktiv del af det holdarbejde, der er så vigtigt i bestyrelsen. Et holdarbejde, hvor vi støtter formanden i hendes arbejde som talerør og i indsatsen for lederne,” siger Birte Pedersen Kjeldsen.

Landsbyordning

Den nye næstformand er 56 år og leder af Børnehuset Fjorden i Ullits i det sydvestlige Himmerland. Børnehuset er en landsbyordning med vuggestue, børnehave og SFO under samme tag sammen med den lokale skole.

Birte Pedersen Kjeldsen er på alle måder nordjyde. Hun er født og opvokset på et landsted tæt på Løgstør, og hun har arbejdet som leder på flere pædagogiske nordjyske arbejdspladser.

”I mit faglige arbejde som tillidsrepræsentant for lederne og som formand for den lokale lederforening, brænder jeg først og fremmest for høj pædagogisk faglighed i institutionerne. Derfor er det også vigtigt for mig at slå fast overfor det politiske system, at hvor der er pædagoger, skal der også være pædagogiske ledere,” siger hun.

Det gode holdarbejde

For Birte Pedersen Kjeldsen er godt holdarbejde det vigtigste. Det gælder i Lederforeningen, og det gælder i den enkelte institution. Som hun siger:

”Som leder skal jeg ikke absolut være den bedste pædagog, men jeg skal være den bedste til at skabe og lede det gode hold, hvor jeg får det bedste frem i hver enkelt.”

Som leder glæder hun sig over, at der er så stor mangfoldighed blandt de danske daginstitutioner.

”Vores daginstitutioner er jo ikke ens, og den forskellighed er både en styrke og helt unikt. Men det faglige fundament er stærkt overalt, og det er det vigtigste,” siger Birte Pedersen Kjeldsen, der allerede som barn vidste, at hun ville være pædagog – og det blev hun så også.

Finder energien hjemme

Nu kan Birte Pedersen så skrive ’næstformand i Lederforeningen i BUPL’ på sit CV. Hun ser frem til at yde en indsats i den nye rolle, men der er i jobbet som pædagogfaglig leder i landsbyordningen, at hun blomstrer og finder energien, som hun siger.

Formand for Lederforeningen, Eva Munck Immertreu, ser frem til samarbejdet med den nye næstformand. Hun takker den afgående næstformand, Kristine Schroll, for hendes engagement i arbejdet som næstformand de seneste fem år.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.