Vi skal finde tilbage til rødderne

En fagforening skal aldrig bare være en forsikring eller en ydelse, man køber på nettet. For du, vi og jeg er BUPL, et stærkt fællesskab, hvor vi engagerer hinanden og har et fælles ansvar for at løfte de dagsordener, der er vigtige for os. Det er vi gode til, og derfor er vi også en af de ganske få fagforeninger, der oplever medlemsfremgang, skriver BUPL-formand Elisa Rimpler i lederen fra Børn&Unge nr. 6.

Sommerferien står endelig for døren. Jeg tror, at mange glæder sig til for en stund at lægge arbejdet og hverdagen til side og bare nyde familien og livet. Særligt ovenpå denne vinter, som føltes helt utroligt lang i kløerne på coronapandemien. Efter ferien kan vi forhåbentlig så småt begynde at vende tilbage til det, der engang var normalen. Det skal vi glæde os til, selv om der også her ligger en stor opgave til pædagogerne.

Jeg glæder mig også. Til at smide mundbindet i skraldespanden og uddele pædagogkrammere igen. Men mest af alt glæder jeg mig til den dag, hvor pædagoger ikke længere skal gå på arbejde med ondt i maven og med styr på uendelige restriktioner. Til den dag, hvor arbejdspladserne igen bliver et trygt sted at være og mødes både til personalemøder og til sociale arrangementer.

Personligt glæder jeg mig også til at komme på besøg i virkeligheden igen. Det har jeg manglet. Heldigvis er jeg i næsten daglig kontakt med medlemmer elektronisk, men det kan ikke erstatte -følelsen af at møde pædagogkollegerne i de rammer, vi bedriver vores fag i. Hver gang, jeg er ude, tager jeg noget med hjem. Jeg mærker professionen i aktion. Mærker fællesskabet og finder fornyet energi til den videre kamp.

I BUPL er vi optaget af at finde tilbage til rødderne. En fagforening skal aldrig bare være en forsikring eller en ydelse, man køber på nettet. Du, vi og jeg er BUPL. Et stærkt fællesskab, hvor vi engagerer hinanden og har et fælles ansvar for at løfte de dagsordener, der er vigtige for os. Det er vi gode til – og derfor er vi også en af de ganske få fagforeninger, der oplever medlemsfremgang. Det skal vi være stolte af. Det er sådan, vi skaber resultater. Sammen.

Det siger sig selv, at forsamlingsforbud og afstandskrav sætter fællesskabsfølelsen under pres. Som pædagoger ved vi, hvor vigtigt det er, at vi får set hinanden i øjnene, stillet de undrende spørgsmål og afstemt forventningerne med hinanden. Alligevel har vi klaret os godt igennem krisen – trods alt.

Og vi får brug for igen at samle kræfterne og tage næste tørn, når vi vender tilbage fra sommerferien. Der venter store, svære opgaver, som kommer til at kræve, at alle løfter i flok. Ikke mindst i kampen for ligeløn, som kun lige er begyndt. Men også den kamp kommer vi længst med i fællesskab.

Rigtig god sommer.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.