Få børnene på banen i legen med filmmediet

Pædagog Martin Thilemann laver små film med børn som både skuespillere og fotografer til at styrke kreativiteten og børnenes egne fortællinger. Det er en del af forskningsprojektet ’Kreative digitale fællesskaber’, som sætter fokus på, hvad digitale teknologier kan bruges til i pædagogikken.
Børn laver film

Pædagog Martin Thilemann fra Marievangsskolen i Slagelse bruger små digitale film til at fange børnenes interesse for skuespil og filmproduktion.

Det er børnenes ideer og arbejde, der styrer historien. Og Martin Thilemanns opgave består i at holde styr på både børn og historien, så der kommer noget godt ud af det. Og så spiller han også tit selv med:

”Børnene kan godt lide, at de voksne deltager og har fjollede roller eller dem, hvor man skal være lidt sur,” fortæller han.

Det er hurtigere at arbejde med små film end et stort teaterprojekt, og det er også nemmere, for hvis børnene laver fejl under optagelserne, kan scenen jo bare tages om.

De digitale teknologier kan tilbyde nye dimensioner i det pædagogiske arbejde, fortæller Mikkel Snorre Wilms Boysen fra Center for Pædagogik ved Professionshøjskolen Absalon. Han er en af forskerne bag projektet ’Kreative digitale fællesskaber’.

”Det vigtige er, at man finder ud af at bruge de digitale teknologier, så den støtter den praksis, man har,” siger han.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.