Sundhedsstyrelsen: Hver tredje pædagog bør snart vaccineres igen

Coronasmitten stiger igen, og Sundhedsstyrelsen har netop meldt ud, at man nu ændrer strategi for kommende vaccinationer mod COVID-19. Ændringen betyder, at hver tredje pædagog snart får tilbud om fjerde coronastik.
vaccination

Langt hovedparten af landets pædagoger tog imod Sundhedsstyrelsens tilbud om tredje coronastik i vinteren 2022.

Når Sundhedsstyrelsen i efteråret 2022 tager hul på fjerde runde af vaccinationsprogrammet mod COVID-19, vil kun omkring en tredjedel af landets pædagoger få tilbud om at være med.

Det skyldes, at Sundhedsstyrelsen ændrer vaccinationsstrategi, så det primære mål med vaccinationsprogrammet bliver at forebygge alvorlig sygdom, indlæggelser og død, men ikke at forebygge smitte.

Ændringen indebærer, at personer under 50 år fremover ikke længere vil være i målgruppen for vaccination mod COVID-19.

”En af de ting, vi har lært af de nye coronavarianter, er, at vaccinerne ikke er særligt gode til at forebygge smitte. Der er vi blevet klogere,” siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm i forbindelse med offentliggørelse af den nye vaccinationsstrategi.

Nogle få yngre danskere vil få tilbud om vaccine

Søren Brostrøm understreger, at vaccinerne stadig er effektive i forhold til at forebygge alvorlig sygdom, men at immuniteten daler over tid.

”Derfor er det vigtigt at være klar med en vaccinationsindsats mod COVID-19, før vinteren er over os,” siger han.

Netop for at forebygge alvorlig sygdom, får et fåtal af danskere under 50 år alligevel tilbud om fjerde stik. Det gælder personer under 50 år med ’særlig risiko for et alvorligt forløb med covid-19, for eksempel personer med svært nedsat immunforsvar.’ 

Læs mere om efterårets vaccinationsprogram hos Sundhedsstyrelsen
 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.