Pris hylder pædagogers arbejde: Nu kan du indstille din favorit

Du har nu chancen for at indstille en pædagog eller et pædagogisk team til ’Politikens Pædagogpris’, der igen i år sætter spot på dygtige pædagogers vigtige arbejde med børn og unge.
kontakt og pædagog

For tredje år i træk sætter 'Politikens Pædagogpris' spot på noget af alt det gode, pædagoger kan, vil og gør som pædagoger.

Pædagoger eller et pædagogisk team inden for alle områder kan indstilles, og der uddeles seks priser i kategorierne ’Dagtilbud 0-6 år’ og ’Skole-og fritidstilbud 0. til 9. klasse’ samt en specialpris inden for social- og specialpædagogik.

’Formålet med prisen er at sætte spot på de kompetente pædagoger, højne respekten om faget og dermed styrke pædagogers status i Danmark,’ oplyses det om pædagogprisen på portalen politiken.dk/pædagogpris, hvor du i perioden 24. august til 25. september 2022 kan indstille din favorit.

Lis fik et skulderklap

Sidste års vinder af hovedprisen på dagtilbudsområdet på 75.000 kroner blev Lis Hermansen, pædagog i Børnehuset Uglebo i Brøndby Strand.

”Jeg vidste slet ikke, at der fandtes sådan en pris. Og da jeg hørte, at min leder havde indstillet mig, tænkte jeg: Hold da op, sikke et skulderklap og en anerkendelse af den situation, jeg står i, og det arbejde, jeg udfører,” sagde hun til Børn&Unge, da hun havde vundet prisen for især hendes arbejde med børn i udsatte positioner.

Også til glæde for institutionen

Vinderen kan selv disponere over to tredjedele af beløbet, men da en tredjedel af beløbet skal bruges på projekter i institutionen eller efteruddannelse efter pristagerens valg, får vinderens arbejdsplads også direkte glæde af hædringen af en eller flere ansatte:

Lis Hermansen fortalte sidste år, hvordan hun godt kunne tænke sig en vippe til legepladsen, da institutionen var ved at blive idrætscertificeret, men manglede redskaber til at styrke børnenes motorik.

Læs om sidste års vinder: ’Politikens pædagogpris uddeles: Lis gør en forskel for børnene’.

Læs mere om prisen, og hvordan du indstiller din favorit på politiken.dk/pædagogpris.

Bobler barn og glæde

Om Politikens Pædagogpris

  • Politikens Pædagogpris blev uddelt første gang i 2020 og hylder landets dygtigste pædagoger. Børn, brugere, forældre, ledere og kolleger - alle, der kender en dygtig pædagog, kan indstille en kandidat.
  • I hver af de to kategorier’Dagtilbud 0-6 år’ og ’Skole-og fritidstilbud 0. til 9. klasse’ uddeles én hovedpris à 75.000 kroner samt to særpriser à 25.000 kroner. Derudover uddeles en specialpris til en social- eller specialpædagog, som har gjort sig særligt bemærket på området.
  • Fageksperter inden for pædagogik vælger de nominerede, og vinderne fejres til en prisfest i Politikens Hus den 8. november 2022.
  • Politikens Pædagogpris er støttet af Velfærds- og Forskningsfonden for Pædagoger. Fondens formål er fremme af børns og pædagogers vilkår i velfærdssamfundet, herunder udvikling og forskning inden for området i bred forstand.

Læs mere på politiken.dk/pædagogpris

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.