Vælg en kandidat, der vil mere end minimum

Vi mangler ikke eksempler på kommunal kreativitet, når det handler om at finde besparelser. Derfor skal de mærke, at børneområdet er noget, man som politiker bliver valgt på, skriver BUPL’s formand i lederen i Børn&Unge nr. 9.

Om små 14 dage skal vi igen til stemmeurnerne. Og selv om kommunalvalg måske ikke har helt den samme opmærksomhed og eksponering som folketingsvalget, så er det mindst lige så vigtigt.

Kommunerne er hverdagen. Lokalpolitikerne har direkte indflydelse på din hverdag, dit arbejde og din familie. Uanset hvor i livet du er, betyder det noget, hvem der træffer beslutningerne og prioriterer pengene i din kommune.

For os pædagoger har det afgørende betydning. Kommunerne er nemlig nøglen til vilkår for børnene, der er bedre end minimum. Kommunerne kan skabe attraktive arbejdspladser, hvor fagligheden kan være styrende for hverdagen, og hvor vi som pædagoger har mulighed for at skabe de bedste rammer for børn, unge og borgeres levede liv.

Med folketingsvalget i 2019 kom børneområdet for alvor i fokus. Godt hjulpet på vej af pædagoger og forældre, der krævede bedre forhold for de mindste. Børneområdet blev vævet ind i regeringsgrundlaget. På samme måde har vi i BUPL kæmpet, nationalt og lokalt, for at få børneområdet øverst på den politiske dagsorden til kommunalvalget.

Men selv om der kommer penge fra Christiansborg til for eksempel minimumsnormeringer, så fritager det ikke lokalpolitikerne fra at skulle prioritere børneområdet. Vi mangler ikke eksempler på kommunal kreativitet, når det handler om at finde besparelser. Derfor skal de mærke, at børneområdet er noget, man som politiker bliver valgt på, målt på, og som har direkte indflydelse på, hvordan magten bliver fordelt på valgaftenen.

I kommunalpolitik er det ikke nødvendigvis partifarven, der afgør, om børneområdet står højt på kandidatens prioriteringsliste. Så lyt og spørg dig frem.

Min opfordring, både til dig, dine venner og familie, er klokkeklar: Stem med børnebrillerne på. Støt de kandidater, der vil mere end et minimum. Som vil udvikle og styrke børneområdet og sikre de attraktive arbejdspladser, der gør en forskel i din hverdag.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.